Közélet

Vádemelés a 17 évvel ezelőtti taxis gyilkosság ügyében

Vádemelés a 17 évvel ezelőtti taxis gyilkosság ügyében

2015. december 22., kedd
Vádemelés a 17 évvel ezelőtti taxis gyilkosság ügyében

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 1998. szeptember 15é-n ölt meg egy szegedi taxist Domaszék külterületén különös kegyetlenséggel, mintegy 4000 forint és egy mobiltelefon eltulajdonítása érdekében.

A vádirat szerint vádlott az akkor még fiatalkorú barátnőjét komlói tartózkodási helyükről elszöktette és előbb Budapestre mentek, ahol az utcán és koldulásból éltek. Ezt követően vádlott elhatározta, hogy az évekkel korábban őt magára hagyó szüleit felkeresi, akikről annyit tudott meg, hogy Domaszék mellett egy tanyán élnek. Ebből a célból előbb Szegedre utaztak busszal, de már olyan későn érkeztek meg a Mars téri buszállomásra, hogy csak taxival tudtak volna továbbmenni, amire viszont vádlottnak nem volt elég pénze. Ezért vádlott egyedül, a vele levő fiatalkorú lány tudta nélkül elhatározta, hogy akár a sértett életének kioltása árán is de megszerzi a taxis pénzét miután őket Domaszékre vitte. Este 11 óra körül a Mérey utcai taxiállomáshoz mentek, ahol az ott parkoló taxik sofőreivel kezdett el vádlott alkudozni, amely a sorban harmadikként parkoló sértett vonatkozásában vezetett eredményre. Ezután vádlott a sofőr mellé ültette barátnőjét, míg ő hátra ült és mikor Domaszéket elhagyták arra kérte a taxist, hogy térjenek le egy földútra. Röviddel ezután elővette a nála levő kalapácsot és azzal több alkalommal fejen ütötte a sértettet, aki védekezni próbált illetve kiabált a lánynak, hogy fusson, meneküljön. Vádlott mindaddig folytatta a bántalmazást amíg a sértett védekezett, majd mikor az ütések hatására előredőlt a kormányra vádlott még ott is ütötte őt a kalapáccsal. Ezután vádlott kihúzta sértettet a gépkocsi elé és ott tovább ütötte a sértett fejét addig amíg életjeleket adott, majd ruházatát átkutatva magához vette az aznapi bevételét illetve sértett mobiltelefonját. Vádlott barátnőjének esélye sem volt elmenekülni, figyelemmel arra, hogy az éjszakai sötétség, a helyismeret hiánya mellet az átéltek hatására rosszul is lett. Vádlott ezután sértett testét a közeli kukoricásba húzta, majd utasítására a gépkocsiba ülő barátnőjével elhajtottak egészen addig amíg az autóból a benzin ki nem fogyott és Bonyhád külterületén le nem állt. Ezután busszal Budapestre mentek ahol a mobil eldobását követően a pénzt felélték. Sértett holttestét 1998. október kilencedikén találták meg a kukoricásban aratást végzők. A főügyészég vádlottat különös kegyetlenséggel – figyelemmel arra is, hogy sértet fejét legalább 22, de annál valószínűleg jóval nagyobb számú kalapácsütés érte - , nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolja. Vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni. Vádlott a vádemeléskor előzetes letartóztatásban volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.