Közélet

Újabb városrész-rehabilitációs program fejeződött be Hódmezővásárhelyen

Újabb városrész-rehabilitációs program fejeződött be Hódmezővásárhelyen

2015. december 28., hétfő
Újabb városrész-rehabilitációs program fejeződött be Hódmezővásárhelyen

Uniós támogatással, 740 millió forintos költségvetéssel újabb városrész-rehabilitációs program fejeződött be Hódmezővásárhelyen - tájékoztatta az önkormányzat sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Török Anita

közölte, a Hódmezővásárhely központját megújító Tornyai kulturális városrehabilitációs program után 2014 januárjában indult százszázalékos támogatással egy újabb funkcióbővítő projekt, amelynek részeként infrastrukturális beruházások és szemléletformáló kampányok valósultak meg. A Hódi Pál utca üresen álló telkén ingyenesen használható mélygarázs épült, a felszínen közparkot, játszóteret, illemhelyet alakítottak ki. A Tóth Sándor utcában felújították az útburkolatot, kerékpártárolókat helyeztek el, a Népkertben a területrendezés mellett illemhely épült. Mindhárom projekthelyszín környezetrendezési terveit Andor Anikó, Ybl Miklós-díjas kert- és tájépítész vezetésével a Land-A Táj- és Környezettervezési Műterem, az építészi terveket a Puhl és Dajka Építész Iroda,

Dajka Péter

Pro Architectura díjas építészvezető tervező készítette. Az infrastrukturális beruházásokon kívül a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal konzorciumban bűnmegelőzési programsorozat valósult meg több mint 2300 résztvevővel, és a biztonságos kerékpáros közlekedés érdekében szemléletformáló akciósorozatot is szerveztek. Az önkormányzat más városrehabilitációs projektekhez hasonlóan programalapot is létrehozott, amelyből egyesületek, alapítványok kaptak mintegy tízmillió forintnyi pályázati támogatást saját miniprojektjeik megvalósításához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.