Bulvár

Több óra a várakozás Románia irányába (FRISSÍTVE)

Több óra a várakozás Románia irányába (FRISSÍTVE)

2015. december 20., vasárnap
Több óra a várakozás Románia irányába (FRISSÍTVE)

Több kilométer hosszan torlódtak fel a személyautók a határátkelőhelyeknél Románia irányába.

Több óra a várakozás a magyar-román határszakaszon kilépő irányba az ünnepekre hazatérő vendégmunkások nagy száma és a román hatóság által bevezetett fokozott határforgalom ellenőrzése miatt. Az érintett határszakaszon kialakult várakozás előreláthatóan több napon át tart. A rendőrség

honlapján

folyamatosan közzéteszik az aktuális várakozási időt.

A napi átlag ötszörösére emelkedett a forgalom a magyar-román határon, több órás sorok

A napi átlag ötszörösére emelkedett a forgalom a magyar-román határon: a szokásos 18 ezer helyett szombaton 92 ezer Romániába belépő utast ellenőriztek a Magyarországgal közös határszakaszon - közölte vasárnap a román határrendőrség (IGPF). A torlódás a külföldön dolgozó, az ünnepekre haza igyekvő román vendégmunkások tömeges érkezése és a román határőrök által november óta alkalmazott szigorúbb ellenőrzés miatt alakult ki. Románia nyugati határátkelői és a repülőterek a legzsúfoltabbak. Az IGPF szerint az átkelők teljes kapacitással üzemelnek, 3300 határrendőr áll szolgálatban és a román hatóságok "mindent megtesznek" a várakozási idő csökkentése érdekében. Az utasoknak azt tanácsolják, hogy a kisebb határátkelőket igénybe véve járuljanak hozzá az átmenő forgalom egyenletesebb elosztásához a teljes magyar-román határszakaszon. Szombaton több mint 200 ezer határátlépést regisztráltak Romániában, amiből 136 ezer volt a belépés. Egy "normális" napon 110 ezren lépik át a román határt, amiből 55 ezer a belépő. Az IGPF közleménye emlékeztet, hogy november óta mind a kilépő, mind a belépő oldalon minden uniós vagy nem uniós úti okmánnyal közlekedő utast ellenőriznek a román határrendőrök, hogy kiszűrjék azokat, akik konfliktusövezetekből érkeznek és "valós veszélyt jelenthetnek a hazai vagy nemzetközi biztonságra". A Mediafax hírügynökség szerint a két ország közötti egyetlen autópályás határátkelőn, Nagylaknál szombat éjszaka 15 kilométeres sor alakul ki. Az egyik román vendégmunkás arról számolt be a hírügynökségnek, hogy hat órájába került, amíg Németországból eljutott a román határra, ahol újabb hat órát kellett várakoznia, amíg beléphetett az országba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.