Sport

Több mint egymillió forint gyűlt össze az újszülött életmentő szolgálat javára a szegedi félmaratonon

Több mint egymillió forint gyűlt össze az újszülött életmentő szolgálat javára a szegedi félmaratonon

2015. december 9., szerda
Több mint egymillió forint gyűlt össze az újszülött életmentő szolgálat javára a szegedi félmaratonon
rakpart1

December 6-án első alkalommal rendezte meg Szegedi Jótékonysági Félmaraton versenyét a Pulzus Szeged Futóklub SE.

A rendezvényen 10 km-es (Hózápor) és 21,1 km-es (Lavina) távokon lehetett futni Szeged belvárosában. A 2 távon összesen 600 fő mérette meg magát, sőt a gyerekek sem unatkoztak, hiszen ők a 2024 méteres (Hópihe) távon álltak rajthoz. A CSOMSZISZ (Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség) közreműködésével ismert szegedi olimpiai bajnokok látogattak el rendezvényre az újszegedi Ligetbe, köztük

Kárász Anna

, az EDF DÉMÁSZ Vizisport Egyesület kétszeres világbajnok kajakosa,

Molnár Tamás

háromszoros olimpiai vízilabdázó és

Kiss Csaba

Európa-bajnok vízilabdázó. A 2013 nyarán alapított egyesület célja, hogy minél több ember fedezze fel a futás örömét, akár egyedül, akár közösségben. Idei jótékonysági futásukkal 1,2 millió forinttal tudta támogatni Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt. A rendezvényen futók egy nagyon jó hangulatú versenyen vehettek részt, számos Mikulás futotta le a 10 és 21.1 km-es távokat, sőt a Suhanj! Alapítvány képviseletében is egy mozgássérült babakocsis gyerek is teljesítette a félmaratont az édesapja segítségével. A versenyt teljesítő futókat a versenyközpontban és rajtközpontban forró tea és zsíros kenyér várta a szokásos, megszokott frissítéseken túl. A támogatók és a közel 50 önkéntes segítő-szervező önzetlen összefogásának köszönhetően egy maradandó szegedi emlékkel és éremmel távoztak a futók. Sőt, az egyesület a rendezvény után megmaradt 40 kilogramm kenyeret egy szegedi hajléktalan szálló lakói között osztotta szét, ezzel is örömöt okozva a rászorulóknak és bizonyítva, hogy a versenyen túl is él a segítő szándék. A Pulzus Szeged Futóklub Sportegyesület célja, hogy hagyománnyá váljon egy hasonló nagyszabású futóesemény Szeged városában. Az egyesület számára kiemelt szempont a sport népszerűsítése mellett az adományozás is, hiszen az összefogás és futótársadalom ereje nem is ismer határokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.