Sport

Súlyemelés: nem tudta legyőzni a gravitációt Houstonban Nagy Péter

Súlyemelés: nem tudta legyőzni a gravitációt Houstonban Nagy Péter

2015. december 2., szerda
Súlyemelés: nem tudta legyőzni a gravitációt Houstonban Nagy Péter
nagy_peter_sajtobeszelgetes11_KF

Nem jól sikerült az amerikai világbajnokság Nagy Péter számára: a Szegedi Lelkesedés SK versenyzője 402 kilós összteljesítményével a 17. helyen zárta a houstoni vb-t, elmaradva ezzel az előzetesen vártaktól.

Szakításban és lökésben is a kezdőfogáson maradt

Nagy Péter

: az ólomsúlyban versenyző szegedi súlyemelő előbbiben 187, míg utóbbiban 217 kilóig jutott, a kezdőfogáson felüli két gyakorlata azonban nem sikerült, így 402 kilós összteljesítménnyel zárta a világbajnokságot a közelmúltban

újabb magyar bajnoki címét bezsebelő

szegedi óriás. A magyar csapat többi tagjának sem sikerült jó eredményeket elérnie, az ötfős gárda két tagját, Baranyai Jánost és Vaspöri Gábort sérülés hátráltatta, míg Soóky Gergely 29., Gyurkovics Ferenc pedig 14. lett. „Valahogy senkinek sem úgy sikerült ez a vb, bár az előjelek sokkal jobbak voltak számunkra. A magyar bajnokságon mindenki jól emelt a csapat tagjai közül, de ezt a formát nem tudtuk átmenteni a versenyre. Úgy érzem, nálam sem fizikálisan volt gond, hanem inkább mentálisan, mintha nem is a versenyen lettem volna, hanem teljesen más helyen. Azért is nagy csalódás ez számomra, mert június óta készültem erre, és azt lehet mondani, hogy a befektetett munka elveszett ezzel, nem tudtam magamból kihozni azt, amit szerettem volna, ez bánt a legjobban” - mondta el portálunknak Nagy Péter.

El kell felejteni ezt a vb-t

Ahogy arra a szegedi versenyző kitért, nem volt egyszerű odaállni harmadjára mind a szakításban, mind a lökésben a gyakorlathoz, ugyanakkor sajnos sokat is kellett várniuk a két gyakorlat között, azonban arra gondolt csak, hogy ezt meg kell csinálni, viszont sajnos ezúttal győzött a gravitáció. A magyar csapat ezzel a teljesítménnyel nem tudta tartani a korábbi 24. helyét a nemzetek sorrendjében az olimpiai kvalifikációs pontverseny tekintetében, ami három riói kvótát jelentett volna, így már csak egy kvótát szerezhetnek a súlyemelők a jövő évi Európa-bajnokságon. „Ez lett volna a tervünk, hogy hárman lehessünk ott Rióban, de sajnos ez az esély elszállt. Az Eb-n lehet még egy női meg egy férfi kvótát szerezni, ezt a világbajnokságot el kell felejtenünk, és csak arra kell koncentrálnunk, hogy ez az egy kvóta meglegyen” - tette hozzá Nagy Péter. A Szegedi Lelkesedés SK versenyzőjének ugyanakkor nem sok pihenő következik a világbajnokság után, hiszen két hét múlva az oroszországi President kupán vesz részt, utána viszont a karácsonyi pihenés következik, majd januártól újból kezdődik a felkészülés a jövő évi versenyekre.

Nem sikerült jól a világbajnokság Nagy Péter számára.http://szegedma.hu/?p=593311

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.