Közélet

Sneider Tamás Üllésen: a magyar férfiak is mehessenek nyugdíjba 40 év munka után!

Sneider Tamás Üllésen: a magyar férfiak is mehessenek nyugdíjba 40 év munka után!

2015. december 7., hétfő
Sneider Tamás Üllésen: a magyar férfiak is mehessenek nyugdíjba 40 év munka után!

Szombat este a Jobbik Magyarországért Mozgalom Üllési Alapszervezete sajtótájékoztatóval egybekötött lakossági fórumot tartott. A rendezvény főszónoka Sneider Tamás, a Jobbik és egyben az Országgyűlés alelnöke volt. A fórum alapvetően két témát érintett, az egyik a bevándorlás kérdése, a másik a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásának lehetősége.

Sneider Tamás

elmondta, a Jobbik bár üdvözli, hogy ha késlekedve is, de elkészült a kerítés, ám mindez határőrség nélkül semmit sem ér, ezért a majdani Jobbik kormány vissza fogja állítani a határőrséget. A kötelező kvótát és a migránsok visszatoloncolását - akárcsak a kormány - a Jobbik is elutasítja, viszont szükség lenne az alaptörvény módosítására is, hogy nemzetközi kérdésekben is lehessen népszavazást kiírni. Ugyanis nem csupán a következő hónapokat, de az elkövetkező évtizedeinket is meg fogja határozni a migránsválság. Afrika túlnépesedett és ez a jövőben csak fokozódni fog, hisz az európai és amerikai cégek által kizsákmányolt területekről is törvényszerű, hogy előbb-utóbb megindul az emberáradat, és amennyiben az uniós vezetők a jelenlegi bevándorlási politikát folytatják, rövid időn belül elfelejthetjük a keresztény értékekre épülő Európát. A másik fő témában elhangzott, hogy míg az MSZP felemelte a nyugdíjkorhatárt, a Fidesz pedig megszűntette a korkedvezményes nyugdíjazás lehetőségét, addig a Jobbik azért harcol, hogy a magyar férfiak is elmehessenek negyven év munka után nyugdíjba. Ez a magyar társadalom kívánsága is. Ezt bizonyítja, hogy tavasszal a Jobbik összegyűjtött 250 ezer aláírást, hogy a kérdésben legyen népszavazás, ám a Fidesz a kezdeményezést elutasította. A Jobbik ezért a strasbourgi bírósághoz fordul. Az állami földek privatizációjával kapcsolatos lakossági kérdés kapcsán, az előadók egyértelműsítették; a Jobbik az első pillanattól kezdve elutasítja az állami földtulajdonok eladását, az elmúlt 25 év legnagyobb köztulajdonlopása zajlik jelenleg. Külföldiek, spekulánsok és fideszes rokonok jutnak hozzá az állami földekhez, ezért a Jobbik szerint nincs más lehetőség, mint a privatizáció azonnali leállítása, az eddig értékesített vagyon helyzetét pedig felül kell vizsgálni és visszaszerezni a magyar emberek számára. Sneider Tamás - szintén lakossági kérdésre válaszolva - elmesélte, hogy gyakorta tanúja annak, hogy az eddigi két kormányzó párt - az MSZP és a Fidesz - egymásnak esik a Parlamentben és egymásra próbálnak licitálni abban, hogy ki mit lopott el. Jól látható, hogy míg a Jobbik egy antikorrupciós kampánnyal küzd a korrupció mocsarában, addig a Fidesz–KDNP csak tölti bele a pótvizet. A Jobbik szerint a válságból a Jobbik megoldási csomagja nyújtja az egyetlen kivezető utat. A Jobbik vállalja azt, hogy egy parlamenti ciklus elején és végén vagyonosodási vizsgálat induljon minden országgyűlési képviselő esetében. A Jobbik politikusai önként nyilvánosságra hozták a velük egy háztartásban élők vagyonnyilatkozatát, és erre felszólították a többi politikai erőt is, ám ennek senki nem tett eleget. A Jobbik továbbra is kiáll a mentelmi jog megszüntetéséért, a gazdasági bűncselekményt elkövető politikusokra pedig dupla büntetési tételt szabnának ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.