Közélet

Pelczné Gáll Ildikó Szegeden: Fel kell lépnünk a jogszerűtlen EU-s döntések, így a kvóta ellen is!

Pelczné Gáll Ildikó Szegeden: Fel kell lépnünk a jogszerűtlen EU-s döntések, így a kvóta ellen is!

2015. december 4., péntek
Pelczné Gáll Ildikó Szegeden: Fel kell lépnünk a jogszerűtlen EU-s döntések, így a kvóta ellen is!
fidesz_sajttaj01kf

A mini-Schengen nemcsak egy jelképet rombolna le, hanem egy fontos vívmányt is megszüntetne – jelentette ki Pelczné Gáll Ildikó szegedi sajtótájékoztatóján. A fideszes EP-képviselő úgy értékelte, az ésszerűtlen, jogszerűtlen uniós döntésekkel szemben fel kell emelnie hangját Magyarországnak, ennek egyik eleme a „Védjük meg az országot!” petíció a betelepítési kvóta ellen.

„Az Európai Unióban egy állandóság van: minden változik. Ami ma hír, netán botrányhír, az holnapra elfogadott álláspont” – közölte

Pelczné Gáll Ildikó

fideszes európai uniós képviselő Szegeden, a Fidesz-irodában

B. Nagy László

országgyűlési képviselővel tartott sajtótájékoztatóján. Elmondta, válságok sora éri el az EU-t, először a pénzügyi válság jött, majd mindenki úgy gondolta, hogy a demográfiai válság lesz a legkomolyabb kihívása a közösségnek. „Ekkortájt történt az, hogy felelőtlen uniós politikusok meghívólevelet küldtek néhány százezer migránsnak, akik el is indultak Szíriából és a környező államokból. Egy olyan végeláthatatlan tömeg érte el az uniót, ami miatt a legnagyobb probléma a migránsválság és a terrorveszély együtt” – jelentette ki.

fidesz_sajttaj03kf

A fideszes politikus úgy értékelte, azért nem sikerül megfelelő választ adni ezekre a kihívásokra, mert az EU nagyon lassan nyitogatja a szemét, rácsodálkozik a probléma nagyságára, és eltérő következtetéseket vonnak le. Peczné kijelentette, most újabb fordulóponthoz érkeztünk, a régebben csatlakozott EU-s tagállamok teljesen mást gondolnak, immár szövetségben, mint azok, akik ragaszkodnak

Angela Merkel

német kancellár eredeti vonalához. Hozzátette, mindez súlyos kérdést vet fel, méghozzá Schengen kérdését. Az Európai Unió legnagyobb vívmánya az volt számunkra a kormánypárti EP-képviselő szerint, hogy a határok megnyíltak, nincs vasfüggöny, szabadon tudunk mozogni az EU-n belül, érvényesülnek az alapelvek, és a munkaerő szabad áramlási lehetősége is megvalósul. „Most helytelenül megint ott tartunk megint, hogy a szűk mag, vagyis Franciaország, Németország, Benelux államok Hollandia javaslatára azon gondolkoznak, hogy mini-Schengent hozzanak létre. Ez nemcsak egy jelképet rombolna le, hanem egy fontos vívmányt is megszüntetne” – közölte Pelczné Gáll Ildikó. A politikus a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban elmondta, jogilag nem állja meg a helyét, hiszen határozatot hoztak erről, ami nem lehet kötelező érvényű. Ezen kívül pont az Európai Unió alapvető értéke, vagyis, hogy bárki szabadon mozoghat Schengenen belül, ez sérül azzal, ha migránsokat ide-oda telepítenének. Pelczné szerint senki nem lehet arra kényszeríteni, hogy elhagyja azt a helyet, amit választott, másrészt erőszakkal nem lehet megmondani senkinek, hogy hol élje le az életét az unión belül.

fidesz_sajttaj02kf

Helytelennek nevezte azt is, hogy az EU mindig kívülről szeretne megoldásokat kapni problémáira, most például Törökországtól várják, hogy a két év alatt számukra juttatott 3 milliárd euróból fenntartsák a menekülttáborokat és ott is tartsák őket. Megjegyezte, nem véletlen, hogy Törökország uniós csatlakozási tárgyalási megtorpantak, hiszen kulturális és emberi jogi problémái miatt nem tud előrejutni. „A nem vállalható, ésszerűtlen, jogszerűtlen uniós döntésekkel szemben fel kell emelni a hangunkat. Ezt tesszük az aláírásgyűjtéssel, hogy megvédjük Magyarországot, és ha kell az Európai Uniót önmagától is” – szögezte le Pelczné Gáll Ildikó. Az EP-képviselő szerint elhibázott kvótákban gondolkodni, le kell térnie erről az útról az EU-nak, és egy közös megoldást kell kidolgoznia.

fidesz_alairas01kf

A szegedi Fidesz-irodában – ahol szintén zajlik az aláírásgyűjtés a migránsok kötelező betelepítési kvótája elleni petícióhoz – a sajtótájékoztató után zártkörű fórumot tartottak.

A fideszes EP-képviselő úgy értékelte, az ésszerűtlen, jogszerűtlen uniós döntésekkel szemben fel kell emelnie hangját...

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.