Bulvár

Öt évet kapott a szerb embercsempész

Öt évet kapott a szerb embercsempész

2015. december 16., szerda
Öt évet kapott a szerb embercsempész

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította azt a szerb férfit, aki november 16-án követett el bűncselekményt.

A vádirat szerint a vádlott november 16-án a szerb-magyar zöldhatárhoz ismeretlenül maradt embercsempészek által gépkocsikkal odaszállított 13 török állampolgárságú migránst elvezetett a Röszke külterületénél levő államhatárszakaszhoz. A vádlott az ismeretlenül maradt embercsempészek által megrongált gyorstelepítésű drótakadályon, illetőleg ideiglenes biztonsági határzáron belépett az általa kísért és vezetett migránsokkal Magyarország területére oly módon, hogy a határzáron átbújtak. A vádlott cselekményét észlelve éjjel 3 óra 50 perc körül a vádlottat és a migránsokat előállították, majd a vádlottat őrizetbe vették. A vádlott és ismeretlenül maradt társai a felnőttek vonatkozásában 4 ezer euróért, míg a gyermekek vonatkozásában 2 ezer euróért vállalták, hogy Törökországból Ausztriába szállítják őket. A vádlott anyagi haszonszerzés végett segítséget nyújtott ahhoz, hogy a szerb-magyar államhatárt a fenti módon jogosulatlanul 13 török állampolgár átlépje. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntettével, továbbá határzár tiltott átlépésének bűntettével vádolta. A Szegedi Járásbíróság az elkövetéstől számított 30 napon belül lefolytatott gyorsított eljárásában a vádlottat bűnösnek találta az ügyészség által indítványozott bűncselekményekben, és a vádlottal szemben 5 év börtönbüntetést szabott ki, mellékbüntetésül 6 évre Magyarországról kiutasította, valamint elkobozta a vádlott által használt telefont. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbeztek, így az nem jogerős. A vádlott a jogerős ítélet kihirdetéséig előzetes letartóztatásban maradt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.