Bulvár

Összesen 23 illegális bevándorló bíróság elé állítását kezdeményezték a múlt héten

Összesen 23 illegális bevándorló bíróság elé állítását kezdeményezték a múlt héten

2015. december 15., kedd
Összesen 23 illegális bevándorló bíróság elé állítását kezdeményezték a múlt héten

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az elmúlt héten 23 illegális bevándorló bűnösségének gyorsított eljárás keretében történő elbírálását indítványozta határzár tiltott átlépésének bűntette miatt a Szegedi Járásbíróságnál.

A vádirat szerint az elkövetők közül tizennégyen a más által korábban már megrongált kerítésen kialakított résen keresztül léptek be illegálisan Szerbia irányából Magyarország területére, míg kilencen saját maguk másztak át a kerítés alatt, valamint felett. Az elkövetők közül nyolcan Srí Lanka-i, heten koszovói, heten albán és egy személy török állampolgárnak vallotta magát. A vádlottak közül négy – négy személy Röszkénél és Kelebiánál, egy elkövető Mórahalomnál, míg a többiek a szerb-magyar határszakaszon, ismeretlen helyen léptek be az államhatár rendje védelmét biztosító létesítmény által védett területre. Az elkövetők közül egy személy 2015. október 19. napján kihirdetett beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt követte el a cselekményt. A vádlottak a bűncselekmény elkövetését minden esetben beismerték, mindegyik elkövető őrizetben várta a bíróság határozatának meghozatalát. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság döntött. A Szegedi Járási Ügyészség a migrációs válsághelyzet kihirdetése óta mintegy 774 elkövetővel szemben nyújtott be gyorsított eljárás lefolytatására irányuló indítványt határzár tiltott átlépésének bűntette miatt a Szegedi Járásbíróság előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.