Közélet

NFM: 44 ezren nyújtottak be pályázatot a mosógépcsere programban

NFM: 44 ezren nyújtottak be pályázatot a mosógépcsere programban

2015. december 30., szerda
NFM: 44 ezren nyújtottak be pályázatot a mosógépcsere programban

A nemzeti fejlesztési miniszter még karácsony előtt jóváhagyta az utolsó körben támogatásra felterjesztett pályázatokat is, ezzel lezárult az Otthon Melege Program keretében mosógépcserére benyújtott 44 ezer pályázat feldolgozása - mondta el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szóvivője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Kiss Anita

szerint óriási volt az érdeklődés a pályázat iránt, a minisztérium kezdetben 500 millió forintot szánt erre a célra, végül ezt az összeget a megnövekedett igények miatt több mint 1,8 milliárd forintra emelte. Kiemelte: a pályázat egyik szempontja pont az volt, hogy minél nagyobb energiamegtakarítást érjen el a vásárló az új készülékével. A támogatási formáról elmondta: a mosógépek árának legfeljebb a felét lehetett elnyerni a pályázaton, ez 25 ezer és legfeljebb 45 ezer forint között mozgott. A pályázók több mint 90 százaléka részt vehetett a mosógépcsere programban - tette hozzá. Arról is beszámolt, hogy jövőre valószínűleg az NFM a családi házak korszerűsítését helyezi majd előtérbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.