Kultúra

Megvannak a 2016-os SZIN első fellépői

Megvannak a 2016-os SZIN első fellépői

2015. december 14., hétfő
Megvannak a 2016-os SZIN első fellépői
szin_masodik_nap23kf

Az idei nyár legnagyobb slágerét jegyző Jasmine Thompson; a dancefloor-legenda 2 Unlimited és többek között a Dubioza Kollektiv is fellép a 2016-os Szegedi Ifjúsági Napokon.

„A fellépők szerződtetése kapcsán kiemelt szempont, hogy minden korosztály megtalálja a maga kedvencét, a tinédzserektől kezdve egészen azokig, akik a 90-es években a SZIN-en töltötték fiatalságuk legszebb pillanatait” - fejtette ki lapunknak

Kolonics Erika

, a szervező Ifjúsági Ház Nonprofit Kft munkatársa. Az első nevek közül az egyik legerősebb a brit

Jasmine Thompson

, aki a 2015-ös év legnagyobb klubslágerével, a német

Robin Schulz

– zal közös „Sun goes down” - nal lett egyik pillanatról a másikra világhírű. A mindössze 15 éves tinisztár a német, a holland és az oszták toplisták első, a brit összesített chart második helyéig küzdötte magát az 1983-as Chaka Khan dal, az „Ain't nobody” feldolgozásával, ami a magyar rádióadók egyik legtöbbet játszott dala volt az idén ősszel. A félig brit, félig kínai felmenőkkel büszkélkedő Jasmine jelenleg az „Adore” című kislemezével ostromolja az európai toplistákat, melyből nagy valószínűséggel a tél egyik legnagyobb slágere lesz. A jövőre megújuló SZIN olyan zenei legendákat is felvonultat, mint a 2 Unlimited, akik már 1991 óta változatlan felállásban dobogtatják meg az eurodance-rajongók szívét. A holland

Ray Slijngaard

és

Anita Doth

fennállásuk 24 évében olyan legendás slágerekkel robbantottak, mint a No limit, a Tribal Dance vagy a Maximum Overdrive. A hazai fesztiválok közül elsőként a Szegedi Ifjúsági Napokon ad élő koncertet a brit dubstep és hip-hop sztárcsapat Foreign Beggars, akik többek között Skrillex-szel, a Noisia-val és a Knife Party-val is dolgoztak már együtt. Az együttes a 2003-ban debütáló „Asylum Speakers” albumuk óta 8 nagylemezzel és 22 kislemezzel örvendeztette meg a dubstep-közönséget, rögtön a megalakulásuk évében bezsebelve a brit „Best New Act” díjat. 2010-ben olyan világsztárokkal mérkőztek meg az Urban Music Awards-on, mint Ken Ring, Professor Green, vagy Tinie Tempah. Közkívánatra ismét a Napfény Városába látogat a 2015-ös év legnagyobb SZIN-kedvence, a Dubioza Kollektiv. A szervezők elmondása szerint tucatnyi e-mail és telefon érkezett hozzájuk, melyben a fesztivál vendégei az idén fergeteges show-t produkáló, bosnyák csapatot kérték az Ifjúsági Ház Nonprofit Kft kollégáitól. A további fellépők szervezése gőzerővel zajlik, melyben első ízben a SZIN vendégei is részt vehetnek: a fesztivál közösségi oldalára feltelepített szavazó-applikáción keresztül juttathatják kedvenceiket a rendezvény nagyszínpadáig, egyben nyerhetnek 2016-os SZIN bérleteket. A szavazás első etapja péntek késő délután zárult, a SKA zenét a magyaros és balkáni dallamokkal ötvöző szegedi SKAtch zenekar diadalával. A ma reggel bejelentett külföldi sztárfellépők mellett ők azok, akik már biztosan ott lesznek a jövő évi Szegedi Ifjúsági Napokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.