Egyház

Megérkezett a Betlehemi Láng a szegedi dómba + FOTÓK

Megérkezett a Betlehemi Láng a szegedi dómba + FOTÓK

2015. december 18., péntek
Megérkezett a Betlehemi Láng a szegedi dómba + FOTÓK
detlehemi_lang14_gs

Mint a béke szimbóluma érkezett meg Szegedre is pénteken a Betlehemi Láng, amely Bécsből Temesvárba tartó útján érte el a dél-alföldi várost.

Immár hagyomány szerint

Kiss-Rigó László

megyés püspök és

Lukács János

dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fogadta a lángot a dómban, amelyet a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermekei adtak át

Kothencz János

főigazgató vezetésével a fogadalmi templom kapujában. Ezt követően a készenléti rendőrség zenekarának rézfúvós együttese adott koncertet, majd Lukács János és Kiss-Rigó László szólt a padsorokban helyet foglaló publikumhoz. Végül minden résztvevő hazavihette egy-egy mécses segítségével a lángot otthonába is.

A Betlehemi Lángról:

Az ENSZ 1986-ot nyilvánította a béke évének, és az osztrák Habsburg Rudolf Cserkészcsapat ötlete alapján a betlehemi Születés templomában égő láng lett a béke szimbóluma. Azóta minden esztendőben Bécsből Jézus születésének helyszínére cserkészek kíséretében egy-egy gyermek indul el, és lángot vesz a Születés templomának örökmécseséből, amit lámpásba zár. Ezt a Betlehemi Lángot Bécsben adták át a világ minden tájáról érkező cserkészszövetségeknek, akik gondoskodnak arról, hogy minél több helyre eljusson.

Megérkezett Szegedre Bécsből a Betlehemi Láng - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=597395

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.