Bulvár

Lezárult a nyomozás az 1998-as domaszéki taxisgyilkosság ügyében

Lezárult a nyomozás az 1998-as domaszéki taxisgyilkosság ügyében

2015. december 18., péntek
Lezárult a nyomozás az 1998-as domaszéki taxisgyilkosság ügyében

Befejezte a rendőrség a nyomozást az ellen a 39 éves balatonmáriafürdői férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint 1998 szeptemberében Domaszéken megölt egy taxisofőrt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Szabó Szilvia

emlékeztetett, a rendőrség emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki 1998 szeptemberében Domaszék mellett megölt egy taxisofőrt. Az elkövető kilétét akkor nem sikerült felderíteni. A bűncselekmény elkövetése után 16 és fél évvel jutottak a nyomozók olyan adatok birtokába, amelyek alapján európai elfogatóparancsot bocsátottak ki a 39 éves balatonmáriafürdői

T. Roland

ellen. A magyar rendőrök információi alapján a férfit a német hatóságok 2015. április 23-án fogták el, majd átadták Magyarországnak - tudatta a szóvivő. A férfi kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőrség befejezte a nyomozást, és vádemelési javaslattal megküldte az ügy iratait az ügyészségnek. 1998. szeptember 15-én éjszaka egy 39 éves szegedi taxis a Szegedi Rádiótaxi diszpécserének utasítására vett fel utasokat. Járművét másnap kora reggel találták meg a Tolna megyei Bonyhád és Cikó településeket összekötő úttól mintegy kétszáz méterre, a Határ-patak partján elhagyottan. A férfit eltűntként keresték, a nyomravezetőnek 100 ezer forintot ajánlottak föl. A rendőrség az ügyben - a beszerzett adatok, információk, valamint a gépkocsiban rögzített nyomok alapján - október 5-én rendelt el nyomozást emberölés alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az áldozat holttestét október 9-én találták meg a Csongrád megyei Domaszék határában, az 55-ös úttól egy kilométerre, egy kukoricásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.