Sport

Labdarúgás: hatgólos meccsen ikszelt az Algyő és az Ásotthalom + FOTÓK

Labdarúgás: hatgólos meccsen ikszelt az Algyő és az Ásotthalom + FOTÓK

2015. december 5., szombat
Labdarúgás: hatgólos meccsen ikszelt az Algyő és az Ásotthalom + FOTÓK
algyo-asotthalom014kf

Fordulatos mérkőzésen bár a második félidő elején hátrányba került az Algyő, de fordítani tudott - azonban erre is volt egy válasza az Ásotthalomnak, pontosztozkodás lett az őszi záróforduló rangadójának vége.

Győztes zárásra készült a már biztosan őszi bajnok Algyő az utóbbi három fordulóban három vereséget szenvedő, és több emberét eltiltás miatt nélkülöző Ásotthalom ellen a megyeegy őszi utolsó fordulójában. Ennek megfelelően az Algyő vette a kezébe a meccs elején az irányítást, de nem sikerült korán betalálnia a listavezetőnek, jól állta a rohamokat az Ásotthalom. A homokhátiak az idő elteltével egyre bátrabbak lettek, és egyre feljebb tolták védekezésüket az első negyed órát követően, majd a kétmeccses eltiltását a héten megfelezett, így már visszatérő

Vasas

bravúrja is kellett ahhoz, hogy mégse vezessen az Algyő, nagy bravúrt mutatott be a portás Hegedűs szöglet utáni lehetőségénél. Öt perccel később azonban már Vasas is tehetetlen volt a csatárral szemben: a megszerzett labda után

Hegedűsnek

volt ideje és tere megigazítani a labdát, és el is tudta lőni a kapus mellett az ötösről, 1-0. Hét minutummal később azonban egalizált a vendég együttes, méghozzá

Balogh Ádám

ápolása miatt ekkor csak tíz emberrel volt a pályán az Ásotthalom, de

Baji

élesen csapódó szabadrúgása végül bejutott

Révész

kapujába, a nélkül, hogy bárki is hozzáért volna, 1-1. Kemény párharcok jellemezték az első félidőt, amely végül ezzel az 1-1-s eredménnyel zárult, az Ásotthalom jól reagált a kapott gól után. A szünetet követően azonban egy egészen új és pazar találkozó kezdődött: rögtön az első akcióból

Gonda

fejesét követően csak a felső kapufa óvta meg a vendégeket a kapott góltól, majd Baji csavarását fogta Révész. Négy perc elteltével azonban már Révész sem tudott védeni,

Németh

remek, jobb oldali beadására érkezett középen

Gajdacsi

, aki az algyői kapuba fejelte a labdát, ezzel megfordította a meccset az Ásotthalom, 1-2.

Pálfi

lábában ott volt a harmadik, de közelről fölé emelt, ezt pedig csak az 53. percben bánhatták igazán a vendégek, amikor

Hatvani József

jobb oldali, lapos beadása után az elcsúszó védő mellett

Csányi

lövésébe csak belekapni tudott Vasas, de védeni nem, így kiegyenlített az Algyő, 2-2. A hatvanadik percben a remekül meginduló Balogh Ádámot csak a tizenhatoson belül tudták megállítani a hazaiak,

Szöllősi

szerint ezt szabálytalanul tették, így büntetőt rúghatott az Ásotthalom: Baji azonban nem tudta elég pontosan az alsó felé lőni, így Révész megfogta a tizenegyest. Ha Pálfi helyzete után sajnálkozhatott

Kószó László

együttese, akkor ez után a büntető után ez hatványozottan igaz volt: a kihagyott tizenegyes után mintegy tíz perccel

Podonyi

kiváló ütemben ugratta ki Hegedűst, aki nem hibázta el a ziccert, és ezzel újból fordult a meccs, már az Algyő vezetett 3-2-re. A remek ütemű és színvonalú meccs azonban tartogatott magában még egy fordulatot, bár Hegedűs megszerezhette volna harmadik gólját öt perccel a vége előtt, és ezzel minden bizonnyal végleg eldönthette volna a meccset, azonban a 86. percben eltolódott az algyői védelem, amit

Mihalkó

használt ki, és csavart a bal alsóba 16 méterről, 3-3. A végén mindkét csapat ment előre a győzelemért, de több gól már nem született: egy remek iramú és fordulatokban gazdag meccsen végül az őszi bajnok otthonában megtörte az Ásotthalom, ezáltal nem tudta győzelemmel zárni a bajnokság első felét az Algyő. Ezzel mindkét együttes harmadik döntetlenjét játszotta a megyeegy idei kiírásában,

Takács Zoltán

együttese pedig négypontos előnnyel telelhet a Mórahalom előtt a tabella tetején. Az Ásotthalom a hatodik helyen töltheti a téli pihenőt, amennyiben a halasztott mérkőzésen a Makó nem tud nyerni a SZVSE vendégeként.

Algyő, 150 néző
2015. december 5., 13.00
Algyő SK
Ásotthalmi TE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Szöllősi Ferenc •* Asszisztens: Kócsó Tibor Zsolt, Nagy Gábor.
3
-
3

Csongrád megyei I. osztály, 17. forduló:

Algyő SK - Ásotthalmi TE 3 - 3 (1-1)

Algyő, 150 néző. Vezette: Szöllősi Ferenc (Kócsó Tibor Zsolt, Nagy Gábor)

Algyő:

Révész - Szűcs K., Pénzváltó, Szélpál, Sebők (Németh L., 59'), Podonyi, Takács (Busa, 59'), Hegedűs, Gonda, Hatvani J. (Vellai, 87'), Csányi.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Ásotthalom:

Vasas - Németh P. (Kothencz L., 69'), Grósz, Szabadi, Somlyai, Pálfi, Balogh, Mihalkó M., Hatvani I., Baji, Gajdacsi.

Vezetőedző:

Kószó László.

Gólszerzők:

Hegedűs (27', 75'), Csányi (53') ill. Baji (34'), Gajdacsi (49'), Mihalkó M. (86')

Sárga lap:

Podonyi (29'), Csányi (43'), Hegedűs (81'), Busa (88') ill. Németh P. (45'), Kothencz L. (90') Takács Zoltán:

"A szurkolóknak ez biztos jó meccs volt, őszintén megmondva nekem már nem tetszett annyira. Nagyon sok hibát vétettünk elsősorban védekezésben és helyezkedésben, ezért is tudott elsősorban három gólt rúgni az ellenfelünk. Ettől függetlenül a kezünkben volt a meccs, de sajnos egy buta hiba miatt elvesztettünk két pontot, viszont nem szabad keseregnünk. Ezt mondtam a fiúknak is az öltözőben, fel a fejjel, természetesen nyerni szerettünk volna, de ez most így alakult, ettől függetlenül nagyon szép teljesítményt nyújtottak az ősszel, veretlenül zártunk, így nem lehetek elégedetlen. A hibáinkból tanulnunk kell, ránk fért most már a szünet, elég hosszú volt a bajnokság."

Kószó László:

"Nem kívánok nyilatkozni."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+1'
VÉGE! Minimális hosszabbítás után ér véget az igen hektikus és jó mérkőzés, így egy pontot elcsíp az őszi bajnok otthonából az Ásotthalom.
90'
Kothencz Levente kap sárgát reklamálásért.
88'
Busa és Vasas ütközik, kapustámadásért Busa kap lapot.
87'
Cserél az Algyő: Hatvani József helyett jön Vellai a hazaiakhoz.
86'
GÓÓÓÓL! Egyenlít is az Ásotthalom! Egy lövés utáni lecsorgó eljut a balon teljesen üresen álló Mihalkóhoz, aki okosan ellövi a jobb alsóba, erre nem érhetett oda Révész, 3-3! Van-e még csavar a meccsben?
85'
Hegedűs végleg eldönthette volna: most Hatvani ugratta ki a középen meginduló csatártársat, aki egy csel után ugyan elfektette Vasast, de nem tudta mellette elrúgni, marad a 3-2 - egyúttal továbbra is megmaradt az esélye az Ásotthalomnak a pontszerzésre.
81'
Hegedűs akaszt meg egy ásotthalmi kontrát a félpályánál, sárgát kap ezért Szöllősitől.
75'
GÓÓÓÓL! Fordít az Algyő, 3-2! Podonyi tanári labdájával indult meg középen Hegedűs, aki tíz méterről, higgadtan elgurította Vasas mellett a jobb sarokba.
72'
Villámgyorsan építette fel az akcióját az Algyő: a felívelt labdát Hegedűs fejelte le a balon induló Busának, aki laposan visszatette volna neki, kapura is tudta pöckölni Hegedűs, de már nagyon kevés területe volt a kapujából kijövő Vasassal szemben, így védett a kapus.
69'
Először cserél az Ásotthalom: Németh Pétert Kothencz Levente váltja.
66'
Podonyi zárja le az algyői támadást egy 18 méteres lövéssel, de ez fölé megy - továbbra is igen lüktető, remek mérkőzés zajlik a pályán.
62'
KIMARAD! Baji a jobb alsót vette volna célba, de nem sikerült igazán sarokra helyeznie, Révész pedig kiüti a labdát!
61'
TIZENEGYES! Balogh Ádám indult meg a félpályától, majd egészen a tizenhatoson belülre jutott balról, majd ütközött védőjével, amiért Szöllősi a mészpontra mutat!
59'
Kettős cserével frissít övéin Takács Zoltán: Sebők és Takács Roland jön le, Busa Bence és Németh László érkezik a pályára.
53'
GÓÓÓÓL! Kiváló mérkőzés, egyenlít az Algyő, 2-2! Hatvani lépett ki a jobb oldalon, majd középre tálalt az érkező Csányi elé, Németh elcsúszott vele szemben, így Csányi át tudta venni a labdát, majd tíz méteres lövésébe Vasas csak beleérni tudott, hárítani nem, 2-2.
51'
Mit hagyott ki Pálfi! Középen lépett ki két védő között az ásotthalmi, majd a kijövő Révész mellett tolta kifele, a jobb oldalra, több lövőcsel után végül elvállalta, de föléemelt öt méterről.
49'
GÓÓÓÓÓL! Fordít és vezet az Ásotthalom, 1-2! Németh Péter bedobása után visszakapta a labdát a jobb oldalon Bajitól, majd a hosszúra ívelt, az üresen érkező Gajdacsi pedig a kapu közepébe bólintott, 1-2!
48'
Helyzet a túloldalon is rögtön a szünet után: Baji vehetett át egy labdát a tizenhatos bal sarkánál, majd eltekerte a hosszú alsó felé, de Révészről nem jött ki a labda, magabiztosan fogta ezt az algyői kapus.
46'
KAPUFA! Majdnem kiválóan kezdte a második félidőt az Algyő, Hatvani ment oda keményen egy felívelés előtt, blokkolni tudott, a labda pedig nem gurult ki az alapvonalon, így begyűjtötte, majd a centerezés után Gonda fejese a felső lécről vágódott az alapvonal mögé.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.
SZÜNET
45'
Nincs hosszabbítás az első félidő végén: bár aktívabban kezdett az Algyő, de a játékrész második részében már az Ásotthalom is veszélyesen futballozott, 1-1-ről folytatják a csapatok a szünet után.
45'
Németh Péter akadályoz meg egy vendég szöglet utáni kontrát az algyői térfél közepén, övé a meccs első ásotthalmi figyelmeztetése.
43'
Csányi tart oda Baloghnak a pálya közepén, ő is besárgul.
38'
Megint egy pontrúgás okoz veszélyt: egy jobb oldali, középre ívelt szabadrúgást fejel ki a vendég védelem, majd Csányi a kipattanót egyből kapura tűzi, de Vasas oldalra üti a pattogós lövést. A sarokrúgás után szabadrúgással jöhet kifele az Ásotthalom.
37'
Balogh visszatér a pályára az ápolás után: úgy tűnik, folytatni tudja, ezáltal kiegészül az Ásotthalom.
34'
GÓÓÓÓÓÓL! Egyenlít az Ásotthalom, tíz emberrel a pályán! Baji egy bal oldali szabadrúgást ível élesen a kapu elé, azonban a tömegben nem ér hozzá senki, éppen ez okoz problémát, és bepattog a labda a bal alsóba, 1-1!
31'
Podonyi lépett oda megint keményen Baloghnak, aki a földet veri fájdalmában: Szöllősi el is beszélget a hazai csékával, hogy a következőnénél már nem fog kegyelmezni neki.
29'
Podonyié a meccs első sárgája, aki lerántotta a közéépen meginduló Bajit.
27'
GÓÓÓÓÓL! Ezt már nem hibázza el a hazai csapat, egy ásotthalmi, a félpályánál esedékes szabadrúgás után labdát szerzett az Algyő, majd egy remek bal oldali labdával Hegedűs ugrott ki középen, aki kiválóan vette át, majd ballal Vasas mellett a kapuba lőtt nyolc méterről, 1-0!
22'
Ismét Vasas, ez egy remek védés volt tőle! Szögletet rúghatott az Algyő, miután egy távoli megpattanó lövést kiengedett a kapus, csakhogy Szöllősi szerint mégsem hazairól, hanem egy vendégjátékosról ment ki a labda, ezt pedig majdnem megbüntette az Algyő: Pénzváltó lefejelt labdája után Hegedűs fordulhatott kapura öt méterről, de Vasas bravúrosan leért a jobb alsóra!
17'
Az utóbbi percekben kiegyenlítettebbé vált a játék, bár az Ásotthalom bátrabban is lép feljebb, és főleg a két szélen próbál a védelem mögé kerülni.
12'
Vasas! Az eltiltása után visszatérő kapus remekül jött ki és zárta a szöget Hatvani Józseffel szemben: egy hazai szabadrúgás után kontrázott volna az Ásotthalom, de elvesztette a labdát a vendégcsapat, majd a lapos indítás után csak Vasassal állt szemben az algyői támadó, de a kapus jól élt együtt a játékkal.
8'
Hatvani lő kapura a jobbösszekötő helyéről Szélpál magas átadása után, de lövése messze elkerüli Vasas kapuját.
6'
Nagy iramban telt az első öt perc, de egyelőre helyzet nélkül a felek: az Ásotthalom zárt védekezésből próbál kiindulni, a labda többet az Algyőnél van.
1'
A zöld mezes algyőiek kezdték a játékot, az Ásotthalom tiszta kékben lép pályára.
A mérkőzés Szöllősi Ferenc sípszavára 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

FOCIFANOK! A mostani hétvégén véget érnek az őszi küzdelmek a megyei I. osztályban - az Algyő 13 órától az Ásotthalom...

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.