Kultúra

Könnyítettek Nánási Helga koreográfiáján a Luxemburg grófjában

Könnyítettek Nánási Helga koreográfiáján a Luxemburg grófjában

2015. december 14., hétfő
Könnyítettek Nánási Helga koreográfiáján a Luxemburg grófjában
luxemburgt_grofja05_gs

Tökéletes decemberi választás a Luxemburg grófja Nánási Helga szerint, a könnyed operett ugyanis képes kiragadni a műfaj szerelmeseit a karácsonykor elhatalmasodó ajándékvásárlási őrületből. Az operaénekest várandóssága ötödik hónapjában érte utol Juliette szerepe, s bár ez az éneklésben nem akadályozza, a cigánykerekezést mellőzi a színpadon.

„Elképzelhető, hogy azért vélekedem így, mert hamarosan én is anyuka leszek, és korral máshogyan ítéli meg az ember az operettet, de nagyon megszerettem. Annyi rossz dolog történik velünk a mindennapokban, s a mai világból az a fajta kellemes érzés, amit a műfaj kínál, eltűnőben van. Úgy látom, az operett kezd újra divatba jönni, mert bár tény, hogy nincsenek olyan mélységei, mint az operának,

Lehár Ferenc

gyönyörű zenéje elég összetett ahhoz, hogy minőségi kikapcsolódást nyújtson a nézőknek” – mondta

Nánási Helga

, aki a háromfelvonásos előadásban Juliette szerepét játssza. A Luxemburg grófját parádés szereposztásban álmodta színpadra

Sándor János

rendező, s többek között olyan színészekkel fűszerezte meg, mint

Király Levente, Fekete Gizi, László Boldizsár

és váltótársaként

Szélpál Szilveszter

. Nem túlzás azt állítani, hogy a klasszikus nagyoperett az idei évad egyik legjobban várt előadása, s nemcsak a szereplők, hanem az örökzöld dallamok miatt is.

luxemburgt_grofja03_gs

Nánási Helga

Bódi Barbarával

osztja meg a szerepet. „Az állapotomra való tekintettel nagy könnyebbség számomra, hogy váltótárssal dolgozom. A próbák most 10 órától 14 óráig és 18 órától 22 óráig tartanak, tehát hangilag is fizikailag is megterhelő ez az időszak, ráadásul a pihenésre is időt kell szakítani. A hangszálak nagyon érzékenyek ilyen terhelés mellett.” Zenés-táncos produkcióról lévén szó az operaénekes „felmentést kapott” az eredeti koreográfia alól.

Bóbis László

ügyelt Nánási Helgára, aki azt ígérte, cigánykerekezés és ugrálás nélkül is látványos lesz az előadás, köszönhetően a népes tánckarnak. „A napokban néztem utána, mi mindent tiltanak a terhesség ideje alatt, de én annak a híve vagyok, hogy ez az állapot nem betegség, és ha a baba is egészséges, akkor minden olyasmit csinálhatok, amihez hozzá vagyok szokva. Ha a tánc nem is, az éneklés számomra ilyen. Igyekszem jobban odafigyelni magamra, de nem viszem túlzásba a mozgást. Szerencsére hosszú a szoknyám, így nem látszik, mit sumákolok alatta” – tette hozzá nevetve. Nánási Helga portálunknak azt is elárulta, sokáig kérdéses volt, hogy januártól csatlakozik-e a Szerelmi bájital című darabhoz. Végül a rendezővel közösen úgy döntöttek, terhessége hatodik hónapjában nem vállalja a kamaszlány szerepét. „Mivel április végére vagyok kiírva, úgy tervezem, hogy a jövő évadban szünetet tartok és otthon maradok a babával. A kezdeti éveket senki sem adja vissza később, ellenben egy szerep megvár.” A Luxemburg grófját december 11-én mutatják be a Szegedi Nemzeti Színház Nagyszínházában. Főbb szerepekben: László Boldizsár/Szélpál Szilveszter (René), Kónya Krisztina/Balog Tímea (Angèle), Király Levente (Sir Basil), Nánási Helga/Bódi Barbara (Juliette), Gömöri Krisztián/Nemes Roland (Brissard), Fekete Gizi (Fleury), Pálfi Zoltán/Szívós László (Lanchester), Réti Attila/Taletovics Milán (Winchester) és még sokan mások.

Nánási Helgát a terhesség ötödik hónapjában érte utol Juliette szerepe. Bár ez az éneklésben nem akadályozza, a cigánykerekezést mellőzi.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=595566

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 13.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.