Sport

Kézilabda: nyíregyházi döntetlenjével éllovasként telel az FKSE Algyő

Kézilabda: nyíregyházi döntetlenjével éllovasként telel az FKSE Algyő

2015. december 6., vasárnap
Kézilabda: nyíregyházi döntetlenjével éllovasként telel az FKSE Algyő
algyo_pick35_gs

Döntetlent játszott a Levendula Hotel FKSE Algyő a Nyíregyháza ellen csúcsrangadón, így Dankó Ervin legénysége már biztosan éllovasként várhatja majd az első 2016-os fordulót.

Ilyenre eddig nem nagyon volt példa még az idei szezonban: a Csongrád megyei csapat csupán egyszer, a 9. percben vezetett a mérkőzés folyamán (4-5), egyébként végig a hazaiaknál volt az előny. A 21. percben 14-10, míg a 48. minutumban 26-21 állt a tabellán. Innen nem sok esélyt adtak volna a fogadóirodák, de a csapat megkoronázva az őszi teljesítményét 6-1-re hozta az utolsó 11 percet. A végjátékban 27-25-nél

Kiss Olivér

hetest fogott, ezt követően pedig előbb

Teimel Róbert

, majd a meccs embere,

Simon Bence

talált be az 59. minutumban. Az algyői alakulat ezzel megőrizte kétpontos előnyét a táblázat élén a második Nyíregyházával szemben, és bár van még hátra egy kör idén a bajnokságból, Vadkertiék gólaránya annyival jobb riválisuknál, hogy már csak matematikai az esélye a helycserének a 2016-os folytatás előtt. Az FKSE Algyő utolsó idei fellépésén az utolsó előtti Füzesabonyt látja vendégül december 12-én, szombaton 16 órától.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 12. forduló:

Nyíregyházi KC - Levendula Hotel FKSE Algyő 27-27 (16-13)

Nyíregyháza, 300 néző. Vezette: Herczeg Péter, Südi Péter.

FKSE Algyő:

KISS O.- Béleczki 2, Laluska 2, Vadkerti 3/1, Gazsó, SIMON 8, Kardos 4.

Csere:

Ambrus, Raffai 1, Molnár 1, SZEPESI 2, Kocsis 2/2, Teimel 2, Varga.

Vezetőedző:

Dankó Ervin.

Kiállítás:

12 perc, ill. 6 perc.

Hétméteres:

2/1, ill. 4/3. Dankó Ervin:

"Két, egymásból nagyon felkészült csapat csatáját hozta a rangadó. A hazaiak mindent megtettek a sikerért, teltház és vagy ötvenfős labdarúgó szurkoló keménymag biztatta őket. Nagyon keményen, agresszívan védekeztek, mi pedig főleg az első félidőben sok ziccert hibáztunk. Olivér nem kezdett jól a kapuban, de utána olyan második félidőt produkált, amivel megtámasztotta a csapatot hátulról, arról nem is beszélve, hogy 27-25-ös hazai vezetésnél hetest fogott. Szepesi Dani jól szállt be a meccsbe, Simon Bence pedig igazi vezér volt. A szív hozta ezt a pontot, mert 26-21-nél sem adtuk fel. Magas szintű játékvezetés mellett igazságos döntetlen született. Az előzetes beszélgetésünk során pontos hazatérést ígértünk, betartottuk! Most kell szerénynek maradni!"

Rendkívül értékes döntetlent játszott az FKSE Algyő Nyíregyházán - Dankó Ervin legénysége már biztosan az élről várhatja majd a 2016-os folytatást! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=594650

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.