Írjon nekünk

Sport

Kék Mókus Kupa: visszaült trónjára a Varga Pince + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

varga_pince_zengo_alfold55_gs

A Fitword-Gulyáscsárda, a Maxx-Auto és a Varga Pince hódította el a 29. Kék Mókus Kupa bajnoki címeit a három korosztályban.

Online közvetítésünk:

18.51: Ezzel véget ért az idei Kék Mókus Kupa, köszönjük egész délutáni figyelmüket, jövőre szép kerek számhoz érkezünk, hiszen a harmincadik tornát rendezik majd 2016-ban. Jövőre újra ugyanitt!

29. Kék Mókus kupa -35-ös döntő:

varga_pince_zengo_alfold46_gs

Varga Pince – Zengő Alföld 4-2 (2-2)
Újszegedi sportcsarnok, 600 néző.
Varga Pince: Tombácz, Halász (kapusok), Puskás, Magyar, Podonyi, Fülöp, Ngalle, Zádori, Zsótér, Pócs, Vellai, Buzási, Grünvald, Forró.
Zengő Alföld: Dongó, Szabó G. (kapusok), Bilics, Bernát, Ács, Kothencz, Ondrejó, Bata, Vágó, Végh, Nikolin, Bodó, Szilágyi, Fomumbod.
Gólszerzők: Buzási (2), Magyar, Ngalle, ill. Bilics, Nikolin.

Első félidő: Rögtön a meccs elején Szilágyi Norbert duplázhatott volna, de előbb ordító helyzetben nem tudta mattolni az óriásit védő Tombáczot, majd az azt követő szögletnél a kapufát trafálta telibe. A kimaradt lehetőségek megbosszulták magukat, mert a túloldalon Buzási a hálóba fejelt Zádori bedobásából, megszerezve ezáltal a vezetést a Varga Pincének. (1-0) Ondrejó Tamás sarokrúgását követően Bata is csak a kapufát találta el, majd Zádori lapos löketét hatástalanította Dongó. Bilics fineszesen lepasszolt egy szabadrúgást az alapvonalra Bernáthoz, a Tiszasziget játékos-edzőjének közeli kísérletébe azonban jó érzékkel vetődött bele Tombácz. Bilics pár másodperccel később viszont már maga vállalta el a helyzetet, jól is tette, hiszen egy szöglet után védhetetlenül lőtt a hálóba a hosszúról. (1-1) Végh lövésszerű centerezését a nagy rössel érkező Bernát igyekezett a kapuba gyötörni a 12. percben, ugyanakkor Tombácz ennek a kísérletnek is útját tudta állni. Négy minutummal a szünet előtt viszont már összejött a fordítás a Zengő Alföldnek, miután Végh Ariel bedobását Magyar rossz helyre fejelte, egészen pontosan ziccerbe hozva általa Nikolint, aki közvetlen közelről már nem is hibázott. (1-2) A túloldalon Zádorit Dongó, Magyart a bevetődő Bilics blokkja akadályozta meg az egyenlítésben egy nagy tűzijáték során. Már csak 38 másodperc volt hátra, amikor Magyar György a kapunak háttal álló Ngalléhoz passzolt, aki Batáról lefordulva mesterien lőtte ki a jobb alsót. (2-2)

Második félidő: Helyzetet nem sokat, ellenben nagy iramot hozott az első öt perc a folytatásban, a távoli lövések pedig rendre elkerülték a kapukat. Kothencz Péter „csapatot váltott” a -35-ös döntőre, ezúttal már nem a Varga Pince színeiben játszott, mint az előző döntőben, bal oldali csavarása pedig nem is ment sokkal mellé. Nyolc perccel a vége előtt Ngalle két perces kiállítást kapott, ezáltal nagy esély előtt állt a Zengő Alföld. Bilics hét méterről laposan a jobb alsó mellé gurított, majd egy perccel később a tükörképet, azaz a bal felső felé csavart, de Tombácz vetődve hárított. A kiegészülő Varga Pince rögtön helyzettel válaszolt mindezekre, de Zsótér megindulását követően nem tudta ellőni a labdát Dongó mellett. Magyar előtt adódott a játékrész legnagyobb lehetősége, de nyolc méterről az üres kapu fölé lőtt az oldalberúgás után – alig fél perccel később azonban Dongó indította volna útjára a játékot, de pont az előtte álló Magyart találta el, akiről bepattant a Zengő Alföld kapujába a labda. Bernát a felső lécet találta telibe, elmaradt az egyenlítés. Zsótér a saját térfeléről próbálta meg Dongó kapujába lőni a labdát, nem is tévesztett sokat, majd Fülöp is lezárhatta volna a meccset, de emelése pontatlan volt: nem úgy Buzásié, aki már pontosabban célzott a saját térfeléről, és nagyon szépen átívelte a labdát Dongó felett, ezzel eldöntve a meccset. (4-2) Szilágyi még szépíthetett volna, de közeli fejesét Tombácz még megfogta a gólvonal előtt, így a Varga Pince visszaült tavaly elvesztett trónjára.

17.50: Ezzel el is érkezünk a mai nap, illetve a 29. Kék Mókus Kupa utolsó mérkőzéséhez, amely egyben talán az egyik leginkább várt találkozó is. A -35-ös, tehát a nyílt kategória döntőjében a tavalyi ezüstérmes Varga Pince a Zengő Alfölddel méri össze erejét az aranyéremért.

29. Kék Mókus kupa +35-ös döntő:

varga_pince_maxx_auto19_gs

Varga Pince – MAXX Auto Kft. 5-8 (3-4)
Újszegedi sportcsarnok, 400 néző.
Varga Pince: Halász (kapus), Magyar, Vojnic-Zelic, Palotás, Hadár, Radics, Tóth, Takó, Szűcs, Kothencz, Moczo.
MAXX Auto Kft.: Szujovszki (kapus), Némedi, Keresztesi, Zs. Juhász, Lapsánszki, Szabó, Masa, Fekete, Sándor, Szentágotai.
Gólszerzők: Magyar (2), Palotás, Szűcs, Kothencz, ill. Zs. Juhász (4), Némedi (3), Szabó.

Első félidő: Magyar György előtt adódott az első komoly lehetőség három perc után, Tóth Attila lecsorgó labdáját azonban közelről nem tudta Szujovszki Ákos kapujába pörgetni. Egy perccel később Némedi Norbert egy hatalmas bombagóllal szerzett vezetést a kilencesről a Maxx-Autónak, Halász tehetetlen volt a bal felsőbe vágódó labdával szemben, 0-1. Nem sokáig volt hátrányban a címvédő, Magyar György ritkán hibázik a kapuval szemben 10 méterről, most sem tette, 1-1. Sőt, Szűcs Krisztián a meccs harmadik bombagólját lőtte, amivel már fordított a Varga Pince, 2-1. Nem a védelmek domináltak a meccs első negyedében, Zs. Juhász a kijövő Halász mellett szépen elpörgette a labdát, amivel egyenlített. (2-2) Szűcs Krisztián és Zs. Juhász is megzörgette egyszer-egyszer az oldalsó kapufát, majd a 10. percben az igen aktív Zs. Juhász második találatával visszavette a vezetést a Maxx-Auto. (2-3) Nem volt szerencséje a Varga Pincének, Magyar most a másik oldalsó kapufát is megzörgette távolról, töltöttek és lőttek is a csapatok rendesen. Hat perccel a szünet előtt először volt kétgólos a különbség a meccsen, Szabó Attila ellenállhatatlanul indult meg a saját térfeléről, és lőtt a jobb alsóba, 2-4. Kothencz gyorsan visszahozta egyre a címvédőt egy bal oldali berúgást követően, amikor teljesen megfeledkeztek róla a védők, Kothencz Péter pedig a léc alá vágta a labdát, 3-4. Két perccel a szünet előtt Kothencz akár egyenlíthetett is volna, de elgurult a talpa alatt a labda, majd Zs. Juhász bombáját védte lábbal Halász, így hétgólos első 20 perc után eggyel vezetett a Maxx-Auto.

Második félidő: A második félidőben ott folytatták a csapatok, ahol az elsőben abbahagyták: alig másfél perc elteltével Némedi óriási bombagólt ragasztott a jobb felső sarokba szinte a felezővonalról. Halász Krisztián hiába nyújtózkodott, nem volt esélye. (3-5) Szinte rögtön ezután Zs. Juhász érte el a mesterhármast, miután habkönnyen lefordulva Magyarról kilőtte a rövid alsó. (3-6) Az utolsó negyedóra legelején Palotás szépített Tóth Attila legurított szabadrúgásából, amire válaszul Lapsánszki döngette meg hatalmas robajjal a felső lécet. (4-6) A folytatásban mindent megtett a Varga Pince, hogy fel tudjon zárkózni, de kilenc perccel a vége előtt Zs. Juhász István egy kontra végén közelről a hálóba pofozta Némedi átadását. (4-7) Hogy mégse legyen olyan egyértelmű a helyzet, Magyar elementáris erővel bombázta a bal kapufa mellé Kothencz lekészítését az oldalvonal mellől nem sokra rá. (5-7) A hajrába érkezve Zs. Juhász a kapufát találta telibe félfordulatból, miközben a címvédő egyre elkeseredettebb küzdelmet folytatott a felzárkózás reményében. Szujovszki kapus eszén azonban az ezzel próbálkozók közül sem Tóth Attila, sem Kothencz Péter nem tudott túljárni. Sőt, az utolsó másodpercekben még Némedi is meglőtte a maga mesterhármasát, így 2015-ben a MAXX Auto Kft. lett a +35-ös korosztály bajnoka.

16:47 – Az első bajnokot tehát már láthattuk a pályán, de nincs megállás, a küzdőtéren már melegít a +35-ös korosztály két döntőse, a címvédő, világoskék mezben pályára lépő Varga Pince és a piros dresszes MAXX-Auto Kft.

29. Kék Mókus kupa +45-ös döntő:

Fitword-Gulyáscsárda – Szindikátus 4-2 (2-2)
Újszegedi sportcsarnok, 350 néző.
Gulyáscsárda: Mihálffy, Horváth R. (kapusok) – Márki, Kemenes, Tárkány, Lehota, Szabó Zs., Szrenka, Leindler, Tóth G.
Szindikátus: Kocsis, Lázár (kapusok) – Király, Sejben, Révész, Kiss K., Császár, Kószó, Tóth J., Fazekas, Gárdián, Bába.
Gólszerzők: Szabó (3), Tóth G. ill. Király, Révész.

Első félidő: Óvatos, tapogatózó játékkal indult a mérkőzés, az első igazán nagy helyzetre az 5. percig kellett várni, amikor egy látványos passzjáték végén Király tekert a felső léc és a bal kapufa találkozására ziccerből. A túloldalon Márki vállalkozott a válaszra, balos csavarását a kapus csak egy óriási bravúrral tudta kitolni a pipa elől. Az első gólt végül a trónkövetelők szerezték, amint Révész oldalról érkező felpasszát Király védhetetlenül zúdította félfordulatból a rövid kapufa mellé. (0-1) Sőt, nem sokkal később Révész maga is betalált, lapos átlövése utat talált Mihálffy BÉla kezei mellett a jobb alsóba. (0-2) Kicsivel több mint 3 perccel a szünet előtt Tóth Gábor lábbal elvégzett lapos taccsát Szabó egy lehelet finom mozdulattal húzta maga mögé a kapuba. (1-2) Sőt, két másodperc volt már csupán hátra, amikor Fazekas lekészített szabadrúgását Kiss tűzte rá kapásból, és bár ezt még védte a kapus, a lecsorgót Szabó közvetlen közelről a hálóba pofozta. (2-2)

Második félidő: A második felvonás egy óriási Mihálffy-védéssel kezdődött, Tóth tornáztatta meg egy bombával a hórihorgas hálóőrt. Négy perc elteltével azonban már a Gulyáscsárdánál volt az előny, egy remek figura után az alapvonalra lőtt labdát passzolt a hálóba Szabó Zsolt. (3-2) Ezt követően egyre indulatosabbá vált a meccs, majd Mihálffy tolta ki Révész tekerését. A félidő derekához érve Leindler kevéssel fejelt mellé, majd fél perccel később Tóth fordult be remekül egy oldalberúgást követően, és pokolian pontosan gurította a jobb alsóba, ezzel már a Gulyáscsárda vezetett két góllal. (4-2) Nehezen tudta feltörni a Szindikátus ellenfele védelmét a második húsz perc alatt, Fazekas tekerése jelezte azonban, hogy nem adja fel a zöldmezes csapat, amely azonban a hajrában nem tudta igazán nyomás alá helyezni a Fit-World-Gulyáscsárdát, így a kétgólos hátrányból fordító Gulyáscsárda lett a +45-ös korosztály bajnoka!

15.45: Máris pörögnek tovább az események, hiszen érkeznek a pályára a +45-ös korosztály döntősei. A tavalyi győztes Fitword-Gulyáscsárda a Szindikátus ellenében igyekszik megőrizni címét. A regnáló bajnok kék-fehér csíkos mezben lép pályára, míg a rivális neonzöldben áll ki.

29. Kék Mókus kupa gálamérkőzés:

media_szeol10_gs

Médiaválogatott – SZEOL öregfiúk 6-6 (2-0)
Újszegedi sportcsarnok, 200 néző.
Médiaválogatott: Teleki (kapus), Bittmann, Süli, Mádi, Gyúrós, Fekets, Kovács A., R. Tóth, Papp.
SZEOL öregfiúk: Szűcs (kapus), Kemenes, Csúri, Polyvás, Takács, Lehota, Dóra, Szekeres, Kovács G., Kurucsai, Gerecz, Tóth.
Gólszerzők: Mádi (3), Süli, R. Tóth, Papp, ill. Takács (4), Dóra (2).

Első félidő: Az első lehetőség a SZEOL előtt adódott, egy jobb oldalról induló akció végén Takács jobb külsővel perdített kapura, de az a kapufáról csorgott vissza a mezőnybe. Polyvás távoli lövésénél már Telekinek is nyújtózkodnia kellett, majd egy perccel később Papp szinte ugyanilyen lehetőségből már nem hibázott, és kilőtte a bal alsót, 1-0 – sőt, egy perccel később Papp és Mádi játszott össze, utóbbi kapásból, ballal lőtt öt méterről a jobb sarokba, ezzel már kétgólos volt a tollforgatók előnye. Továbbra is aktívabb volt az első félidőben a Médiaválogatott, de R. Tóth nem tudta kihasználni ziccerét, a túloldalon pedig Dóra János volt a legveszélyesebb, de a szépítés nem jött össze a távolról bátran tüzelő kék-feketéknek, pedig az utolsó másodpercekben csak a felső léc mentette meg a Médiaválogatottat a kapott góltól.

Második félidő: A második felvonás 2. percében Mádi csapott le Tóth Attila rövidd passzára, majd egy cselt követően mesteri külsős csavarást eresztett meg a hosszú felsőbe balról. (3-0) Tóth ugyanakkor nem sokkal később javította hibáját, egy gyors bedobással ugyanis az őrzőjétől meglógó Takács Zoltánt hozta játékba, aki átvétel után félfordulatból mattolta Telekit. (3-1) Sőt, Takács kis híján még tovább szűkítette a differenciát a két fél között az utolsó negyedórába lépve, de Dóra lepasszolt szabadrúgását követő kapáslövése Teleki lábáról a keresztléc fölé pörgött pár centivel. Hiába azonban a SZEOL presszingje, a 27. minutumban az egy kontrával meginduló Mádi kilőtte a jobb alsót, visszaálítva ezáltal a háromgólos különbséget. (4-1) Süli Róbert távoli lövésével megszületett az újságírók ötödik találata is tíz perccel a vége előtt. (5-1) Nem sokkal később Takács Zoltán szépített R. Tóth bizonytalankodását kihasználva, majd az Algyő trénere Csúri tanári átadásából már mesterhármasig jutott. (5-3) Ha egy üzlet beindul, szokták mondani – Takács egy közeli bombával már egyre zárkóztatta a kék-feketéket a 36. percben, majd Mádi tüzelt kevéssel a jobb alsó mellé egy váratlan átlövéssel. (5-4) Ami késik, nem múlik: R. Tóh Gábor a hajrában a kapuját elhagyó Szűcsöt is kicselezve gurított a gólvonal mögé. (6-4) A dráma azonban csak ezután következett: az utolsó 15 másodpercben Dóra János két gólt vágott, döntetlenre mentve ezáltal a találkozót. (6-6)

14.59 – Már kezdődik is a SZEOL öregfiúk és a Médiaválogatott összecsapása: a média csapata pirosban, míg a SZEOL szerelése nem tartogat meglepetést, kék-fekete összeállításban a Szalai István tanítványai.

14.45: Sőt, a mérkőzés végét jelző dudaszóig meg is maradt az El Clasico háromgólos előnye, ezzel a rózsaszín mezesek nyerték a két benevezett női gárda különcsatáját. Közben már készülődnek a mai gálameccs szereplői, azaz a SZEOL öregfiúk és a szegedi Médiaválogatott. A pikáns összecsapást követően, 16 órától pedig már az első döntőt rendezik itt az újszegedi sportcsarnokban.

29. Kék Mókus-kupa női mérkőzés:

Flying Dragons – El Clasico 1-4
Gólszerzők: Szabó, ill. Czibere, Borbélyné, Szántó, Géczi.

14.30: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, jelenleg éppen a női mérkőzés főszereplői rúgják a bőrt a parketten, az utolsó negyedóra kezdetén 4-1 arányban vezet az El Clasico együttese a Flying Dragons ellen.

29. Kék Mókus-kupa -35-ös bronzmérkőzés:

T.V. SC – Fit Word-O’Neil 3-5
Gólszerzők: Kitl Z. (2), Kövecs M., ill. Kasza F. (2), Bullás I., Kiss M., Szentes-Bíró T.

29. Kék Mókus-kupa +35-ös bronzmérkőzés:

Autóscsárda és Panzió Makó – Ficak-FK 1899 Szeged 2-2 – büntetőkkel: 1-3
Gólszerzők: Gabnai Gy., Ravasz E., ill. Imre Z., Hajdú T.

29. Kék Mókus-kupa +45-ös bronzmérkőzés:

Lanerossi – Eurosweet 1968 Szeged 4-4 – büntetőkkel: 1-2
Gólszerzők: Simon Sz. (3), Botlik R., ill. Cseri Z., Fábián I., Hajdic G., Kaszás A.

U9-es bemutató mérkőzés:

SZEOL SC – Rendőr TE 4-10
Gólszerzők: Beder, Ábel, Varró, Szabó, ill. Tóth D. (2), Tischler (2), Barna (2), Mádi Zs., Markovics, Kiss, Markó (öngól).

A 29. Kék Mókus Kupa fináléjának programja:

10.00: SZEOL SC – Rendőr TE (U9)
11.00: Lanerossi – Eurosweet 1968 Szeged (+45 bronzmérkőzés)
12.00: Autóscsárda és Panzió – Ficak-FK 1899 Szeged (+35 bronzmérkőzés)
13.00: T.V. SC – Fit Word-O’Neil (-35 bronzmérkőzés)
14.00: Flying Dragons – El Clasico (női mérkőzés)
15.00: Médiaválogatott – SZEOL öregfiúk
16.00: Fitword-Gulyáscsárda – Szindikátus (+45 döntő)
17.00: Varga Pince – MAXX Auto Kft. (+35 döntő)
18.00: Varga Pince – Zengő Alföld (-35 döntő)

A belépő 15 év alatt ingyenes, e felett 800 forint.

A selejtezők eredményei:

7. játéknap (december 13.)
6. játéknap (december 12.)
4-5. játéknap (december 5-6.)
2-3. játéknap (november 28-29.)
1. játéknap (november 21.)

Címvédés, trónfosztás és a visszaszerzett kupaarany – parádés fináléval ért véget a 29. Kék Mókus Kupa! Részletek sok-sok fotóval ITT: http://szegedma.hu/?p=597320

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 19.

Sport

Három szegedi a kézilabda-válogatott keretében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Fegyelmezett játékának köszönheti első győzelmét az FK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Városi rangadót nyertek a kék-feketék.

Tovább olvasom

Sport

Ingyenesen látogathatjuk a jégkorongcsapat hazai meccseit

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Vasárnap a MAC Budapest ellen játszanak hazai pályán.

Tovább olvasom

Aktuál