Kultúra

Jubileumi gospel koncert Szegeden a koraszülött mentésért

Jubileumi gospel koncert Szegeden a koraszülött mentésért

2015. december 4., péntek
Jubileumi gospel koncert Szegeden a koraszülött mentésért
Névtelen-1

A Szegedi Ökumenikus Gospel Kórus és Zenekar ötödik alkalommal ad jótékonysági gospel koncertet a koraszülött mentés javára december 6-án 18 órakor. A koncertnek 2011 óta a Belvárosi Mozi ad otthont.

A kórus vezetői.

Baloghné Kovács Magdolna

és

Marton Róbert

elmondták: a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat nehéz anyagi helyzete miatt szervezték meg először a koncertet 5 évvel ezelőtt. A 40 fős kórus tagjai között vannak gimnazisták, egyetemisták, dolgozó felnőttek, amatőr és profi énekesek. A tagokhoz hasonlóan a Király-König Péter Zeneiskola tanárai és a SZTE Zeneművészeti Kar hallgatói is mind karitatív módon vállalják a hagyományosnak mondható jótékonysági koncertet. 2014-ben egy dél-magyarországi koncertturnét is szerveztek azokban a városokban, ahonnan sok gyermeket ment az Újszülött Életmentő Szolgálat. A vasárnapi jubileumi koncerten felcsendülnek majd magyar, angol énekek, klasszikus kórusművek és igazi gospel gyöngyszemek is. A belépés ingyenes, az alapítvány dolgozói a helyszínen adományt elfogadnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.