Közélet

Fidesz: Magyarország lezárja a devizahiteles korszakot

Fidesz: Magyarország lezárja a devizahiteles korszakot

2015. december 2., szerda
Fidesz: Magyarország lezárja a devizahiteles korszakot

A Fidesz szerint Magyarország lezárhatja a devizahitelek és az eladósodás korszakát azzal, hogy a lakáshitelesek után már az autóhitelesek is élhetnek a forintosítás lehetőségével.

A kormánypárt szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a forintosítás hatékonyan tudta kezelni a lakossági devizahitelekből eredő kockázatot, jelentősen mérséklődött az új bedőlések kockázata, és most az autóhitelesek számára is megnyílik ez a lehetőség. Emlékeztettek, hogy a Fidesz 2010 óta több intézkedést is tett a bajba jutott hitelesek megsegítéséért, az árfolyamgát, a végtörlesztés, az eszközkezelő, és a forintosítás családok százezreit mentette meg. Hozzátették, hogy a bankok elszámoltatásával több mint ezermilliárd forintot kaptak vissza a családok, a svájci frank alapú lakáshitelek havi törlesztőrészlete átlagosan 26 100 forinttal, az átlagos tőketartozás pedig 8 millió forintról 6,5 millió forintra csökkent. Jelezték, hogy most már az autóhitelesek is dönthetnek arról, hogy kívánnak-e élni a forintosítással, amely 10-15 százalékkal is csökkentheti a törlesztőrészletet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.