Sport

Félmaratonra hívják Mikulás napján a szegedieket

Félmaratonra hívják Mikulás napján a szegedieket

2015. december 1., kedd
Félmaratonra hívják Mikulás napján a szegedieket
futas_sport_atletika_mti

December 6-án 10 órakor első alkalommal rendezi meg a Szegedi Jótékonysági Félmaraton versenyt a Pulzus Szeged Futóklub SE.

A rendezvényen 10 (Hózápor) és 21,1 kilométeres (Lavina) távokon lehet futni, főleg Szeged belvárosában. Az előzetes regisztrációt követően 600 fő fog az újszegedi Ligetben felállított startkapu mögött állni. A gyermekeket a 2024 méteres (Hópihe) távon várják a szervezők a Ligetbe. A Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség (CSOMSZISZ) közreműködésének köszönhetően ismert szegedi olimpiai bajnokok is ellátogatnak az eseményre, egyebek mellett Magyarország 2024-es olimpiai pályázatának a népszerűsítése céljából. A 2013 nyarán alapított Pulzus Szeged Futóklub SE célja, hogy minél több ember fedezze fel a futás örömét, akár egyedül, akár közösségben. Az egyesület működésének két éve alatt több sikeres futóeseményt szervezett. Az idén harmadik alkalommal rendezték meg a Decathlon futónapot, kétszer a Füvészkerttel együttműködve gyermekfutást, illetve 2013 decembere óta több Jótékonysági Mikulás futást is szerveztek. A futóklub szervezésében, hagyományteremtő szándékkal tartották meg az I. Jótékonysági Mikulás Futást 2013-ban. A futáson 135-en vettek részt, a 6 kilométeres útvonalat sikeresen teljesítőket szaloncukorral és forró teával jutalmazták. A nevezési díjakból befolyt 120.400 Ft-ot a gyermekklinika "Reménysugár" alapítványának ajánlották fel. A hasonló rendezvényükön 2014-ben 210 fő futotta körbe Szeged belvárosát a II. Jótékonysági Mikulás Futás keretén belül, az összegyűlt adományokat (170 ezer forint értékben) a szegedi gyermekklinika alapítványához juttatták el. 2015-ben az egyesület elhatározta, hogy a sikeres decemberi rendezvényeiket félmaratonná (21,1 km) bővítik. Elképzelésük szerint, hogy egy ekkora város, mint Szeged, megérett arra, hogy hagyományává váljon egy évente megrendezett nagyszabású hosszú távú futóesemény. Az idei rendezvény célja a futás és az aktív életmód népszerűsítése mellett az adományozás, a nevezési díjakkal a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt szeretnék segíteni a szervezők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.