Közélet

Előzetesben a rokonait kirabolni szándékozó szegedi férfi

Előzetesben a rokonait kirabolni szándékozó szegedi férfi

2015. december 14., hétfő
Előzetesben a rokonait kirabolni szándékozó szegedi férfi

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte azt a szegedi férfit, aki december hetedikén egy szegedi ruházati boltban próbálta meg kirabolni rokonait.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított este hat óra körül tért be egy szegedi boltba, ahol unokatestvére, valamint annak élettársa tartózkodtak és dolgoztak egyben. A boltba belépve a gyanúsított közölte a sértettel, hogy pénzre van szüksége, mivel kint várja a taxi, de mivel erre választ nem kapott, ezért odalépett a sértett élettársához, akitől már emelt hangon követelte a pénzt taxira. Mivel továbbra sem adtak neki pénzt, ezért a gyanúsított közölte a sértettekkel, hogy elviszi az eladótérben levő kabátokat, amelyeket el is kezdett összeszedni, majd a pénztárgép felé indult, azonban a sértettek mindketten az elé álltak. A sértettek által távozásra felszólított gyanúsított ezt követően megöléssel fenyegette meg őket további pénzkövetelés, valamint a berendezés összetörésével történő fenyegetés mellett. Annak ellenére, hogy mindkét sértett a pénztárgép mellett állt, a gyanúsítottnak sikerült őket ellöknie, majd a kassza alatti fiókot kihúznia és abból mintegy tizenkétezer forintot kivennie, amellyel a helyszínről eltávozott. Az elrendelt nyomozás során az eltulajdonított pénzből mintegy tízezer forint lefoglalással megtérült. A rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés elrendelésére figyelemmel arra, hogy a gyanúsított cselekményét röviddel szabadságvesztésből történő szabadulását, valamint korábbi más bűncselekményekre is figyelemmel visszaesőként követte el. Mindezeken túlmenően a gyanúsítottal szemben vagyon elleni bűncselekmények miatt több eljárás is van folyamatban. A nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte egy hónap időtartamra a gyanúsított előzetes letartóztatását. Az ügyben a nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság folytatja a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.