Bulvár

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy tizenéves ellen Szegeden

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy tizenéves ellen Szegeden

2015. december 17., csütörtök
Életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy tizenéves ellen Szegeden

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a gyulai fiatalemberrel szemben, aki 2014. november 26-án bántalmazta a sértettet az egyik szegedi szórakozóhely előtt.

A vádirat szerint a 18. életévét nem sokkal korábban betöltő vádlott Szegeden szórakozott három társával 2014. november 26-án este. Az éjszaka folyamán alkoholt fogyasztottak, majd már másnapra virradóra megjelentek az egyik belvárosi szórakozóhely előtt. A bejáratnál a vádlott és társai azon tanakodtak, hogy megéri-e bemenniük a szórakozóhelyre, amikor is a biztonsági őrök az ittassága miatt éjjel 2 óra körüli időben kikísérték onnan a sértettet. A sértett ezen felháborodott és szitkozódni kezdett, amelyet a vádlott magára vett, odalépett a sértetthez és több alkalommal ököllel felsőtesten, illetőleg fejen ütötte. A vádlott egyébként rendszeresen látogatott bokszedzéseket ekkoriban. Az ütések következtében a sértett összeesett, majd bár a vádlott és társai odaléptek hozzá, de anélkül, hogy különösebben meggyőződtek volna állapotáról, a helyszínről eltávoztak. Röviddel ezt követően egy a szórakozóhelyről távozó személy értesítette a biztonsági őröket, hogy egy férfi fekszik a klub ajtaja előtt, majd a biztonsági őrök értesítették a mentőszolgálatot, akik a sértettet kórházba szállították, ahol mintegy 5 napig tartó gyógykezelésben részesítették. A vádlott által elkövetett bántalmazás következtében a sértett olyan agysérüléseket elszenvedett, amelyek közvetetten életveszélyesnek minősülnek. A Csongrád Megyei Főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni. A vádlott szabadlábon védekezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.