Közélet

Az összes minisztérium felmondja szerződését a Magyar Telekommal (FRISSÍTVE)

Az összes minisztérium felmondja szerződését a Magyar Telekommal (FRISSÍTVE)

2015. december 17., csütörtök
Az összes minisztérium felmondja szerződését a Magyar Telekommal (FRISSÍTVE)
sms_telefon_mobil

A kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel előfizetői szerződéseiket a Magyar Telekommal - közölte a kormányszóvivő csütörtökön az MTI-vel. Kovács Zoltán később hozzátette: a mobilinternet-előfizetéseket mondják fel.

A kormányszóvivő az MTI kérdésére elmondta: a kabinet szerdai ülésén foglalkozott a Magyar Telekom azon lépésével, amelyben felmondta támogatói szerződését

Kovács Ákos

énekessel. "A kormány megdöbbenéssel értesült a Telekom lépéséről, amely meggyőződésünk szerint mind a magyar alkotmány szellemével, mind pedig betűjével ellentétes" - közölte a szóvivő. Úgy fogalmazott: elképzelhető, hogy ez Németországban lehetséges, de "mi elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ma Magyarországon bárkit véleménye és nézetei miatt ilyen formában diszkriminálni lehessen". Ezért a Telekom döntése után a kormány arra utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel meglévő telekomos előfizetői szerződéseiket - tájékoztatott

Kovács Zoltán

, aki később hozzátette: a mobilinternet-előfizetéseket mondják fel. A kormány és a Telekom partnerségi megállapodását nem érinti a lépés - közölte. Hozzátette: van olyan minisztérium, ahol 103 ilyen szerződés felmondását már megindították, egyébként pedig folyik a felmérése, hogy pontosan mennyi szerződés van a tárcáknál és háttérintézményeiknél. A Magyar Telekom azért bontotta fel szponzorációs szerződését az énekessel, mert - mint közölték - nem tartják összeegyeztethetőnek az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét csoportjuk hitvallásával és értékrendjével. Előzőleg Kovács Ákos az Echo TV-nek adott interjújában beszélt arról, hogy mit gondol a nők családon belüli, illetve társadalmi szerepéről.

A Magyar Telekom eladja az Origót

A Magyar Telekom megállapodást írt alá a New Wave Media Kft.-vel az Origo Zrt.-ben meglevő 100 százalékos tulajdoni részesedésének eladásáról mintegy 13,2 millió euró (hozzávetőleg 4,2 milliárd forint) értékben - közölte a magyar Telekom csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint az Origo 1998-óta kiemelt szerepet játszott a Magyar Telekom online médiapiaci jelenlétének megalapozásában, ugyanakkor a vállalat üzleti tevékenysége 0,4 milliárd forint, illetve 0,3 milliárd forint veszteséget generált 2013-ban és 2014-ben. A tranzakció, amelynek zárása 2016 első negyedévében várható, nem igényel versenyhatósági jóváhagyást, és bizonyos üzleti tevékenységek nem részei a tranzakciónak - olvasható a tájékoztatásban. A közlemény szerint a tranzakció összhangban van a Magyar Telekom alaptevékenységére irányuló megnövekedett stratégiai fókuszával és a szabad cash flow termelő képességének további erősítésével. Az Origo Zrt. több üzleti területen is piacvezető pozíciót ért el olyan üzleti tevékenységeinek köszönhetően, mint az Origo.hu hírportál, a Freemail elektronikus levelezőrendszer vagy az Adnetwork online hirdetési hálózat. Az Origo "megfelelő bruttó értékesítési bevétele" 2013-ban és 2014-ben 3,8 milliárd forint, illetve 5,0 milliárd forint volt.

A DK hatalommal való visszaélés miatt tesz feljelentést

A Demokratikus Koalíció hatalommal való visszaélés miatt büntetőfeljelentést tesz az ellen, aki aláírta a Magyar Telekom Zrt-vel történt szerződésbontásról szóló a kormányhatározatot - közölte az MTI-vel csütörtökön a párt szóvivője.

Gréczy Zsolt

vérlázítónak nevezte azt a döntést, hogy valamennyi minisztérium és háttérintézményeik azonnali hatállyal mondjanak fel minden szerződést a céggel. A politikus úgy fogalmaz: a zenész-énekes Kovács Ákos az elmúlt napokban több, a magyar választók egy részét jelentősen felháborító kijelentést tett. A Magyar Telekom Zrt. arra hivatkozva, hogy e kijelentések nem egyeztethetők össze a társaság nézeteivel, kultúrájával, sőt azokkal kifejezetten ellentétesek, ezért úgy döntött, hogy megszünteti Kovács Ákos szponzorációját - emlékeztetett. Ez a döntés két magánszereplő, egy magánszemély és egy magánvállalat vitája, ügye. A magyar kormány ebbe a vitába avatkozott be, nyíltan megfenyegette, majd bünteti a társaságot, közhatalmát törvényellenes módon magánvitában használva - jelentette ki Gréczy Zsolt. A DK továbbá írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz arról, hogy pontosan mennyibe fog kerülni a magyar adófizetőknek minden telekomos szerződés felmondása - közölte.

MSZP: új szintre lépett a személyre szabott jogalkotás

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint

Orbán Viktor

új szintre léptette a személyre szabott kormányzást Magyarországon.

Tóbiás József

csütörtökön ezt annak kapcsán közölte az MTI-vel, hogy Kovács Zoltán kormányszóvivő bejelentette: a kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel szerződéseiket a Magyar Telekommal. Hozzátette: a kabinet szerdai ülésén foglalkozott a cég azon lépésével, amelyben felmondta támogatói szerződését Kovács Ákos énekessel. A Magyar Telekom azért bontotta fel szponzorációs szerződését az énekessel, mert - mint közölték - nem tartják összeegyeztethetőnek az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét csoportjuk hitvallásával és értékrendjével. Tóbiás József közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormányülésen nem foglalkoztak az összeomlás szélén álló egészségügy helyzetével, de témája volt "Kovács Ákos magyar állampolgár középkori kijelentése, amivel másodrendű állampolgárokká minősítette a magyar nőket". Az ellenzéki politikus szerint ma Magyarországon a fideszes slepp bármilyen kínos helyzetben számíthat a kormány még kínosabb támogatására. Az MSZP elnöke arra figyelmeztetett, hogy Orbán Viktor és kormánya vigyázzon az arrogáns önteltséggel. "Orbán Viktor addig bontogathat szerződést egy fideszes magyar állampolgár vállalhatatlan kijelentése miatt, ameddig Magyarország polgárai a vele kötött szerződést fel nem fogják mondani" - fogalmazott.

MLP: egy jogállamban ilyen eset nem történhet meg

A Magyar Liberális Párt szerint egy jogállamban nem történhet meg, hogy a kormány felmondja a Magyar Telekom Zrt.-vel között minisztériumi mobilinternetes szerződéseket azt követően, hogy a cég felbontotta szponzori szerződését Kovács Ákossal. A párt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írja, hogy egy demokratikus államban nem történhet meg, hogy "a miniszterelnök kedvenc énekesét és barátját" ért személyes sérelmet a kormány olyan intézkedéssel torolja meg egy az országba milliárdokat befektető és sokezer magyar embert foglalkoztató vállalaton, amelynek gazdasági, költségvetési és morális hatásait egy másodpercig sem vizsgálja. Ezt azzal folytatják, hogy egy demokratikus államban a kormány nem állhat bosszút azért, mert a

Kövér László

házelnök és Kovács Ákos által megjelenített kormányzati nőképpel egy magánvállalat nem ért egyet, azt nem kívánja semmilyen módon támogatni és magáévá tenni. Orbán büntetni akar, hát büntet és azt üzeni, "így jár mindenki, aki nem teszi magáévá a Fidesz képmutató értékrendjét, aki más véleményen van, mint ők, aki más európai értékeket vall" - jelentik ki.

Együtt: a Fidesz-KDNP folytat véleménydiktatúrát

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerint a Fidesz-KDNP kormány bebizonyította, hogy nemcsak fogalma sincs a véleményszabadság fogalmáról, de kicsinyes bosszújával semmibe veszi a közbeszerzések eredményét is. A párt az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében arra reagált, hogy Kovács Zoltán kormányszóvivő bejelentette: a kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel mobilinternetes előfizetői szerződéseiket a Magyar Telekommal, miután a cég felmondta támogatói szerződését Kovács Ákos énekessel. A Fidesz-KDNP a döntéssel elismerte, hogy egyetért Kovács Ákos nőkről alkotott nézeteivel, azokat kormányzati szintre kívánja emelni - jelentik ki. Az Együtt elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz-KDNP, amely felhatalmazását Magyarország jobb- és baloldali választópolgáraitól egyaránt kapta, a kormányzati politika szintjére emeli az énekes egyoldalú véleményét - teszik hozzá. Azt is kiemelik, hogy a Telekom egy magánvállalat, amely azt szponzorálja, akinek támogatását üzletileg hasznosnak ítéli. Az ország kormánya azonban nem, az ugyanis az adófizetők pénzéből, közbeszerzések eredményeként létrejött szerződéseket bont most fel - fogalmaznak. Végül hangsúlyozzák, hogy az Együtt semmilyen szinten nem ért egyet Kovács Ákos szavaival, de nem kívánják elvitatni a jogát, hogy úgy gondolkozzon a világról, ahogy akar. Az azonban elfogadhatatlan, hogy a Fidesz-KDNP ezt a véleményt a kormányzati politika szintjére emeli, Kovács Zoltán pedig "álszenten és hamisan" a véleményszabadság védelmére hivatkozik - írják.

LMP: kormány megint összekeveri a magánérdeket a közérdekkel

Az LMP szóvivője szerint a kormány megint összekeveri a magánérdeket a közérdekkel, amikor utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel mobilinternetes előfizetői szerződéseiket a Magyar Telekommal, miután a cég felmondta támogatói szerződését Kovács Ákos énekessel.

Gál József

az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írja: a kormánynak nem az a dolga, hogy számára kedves művészek vélt vagy valós sérelmeit megtorolja, az ő vitáikban lépjen fel igazságosztóként. A kabinetnek az lenne a feladata, hogy a bérek emelésével megteremtse a lehetőséget arra, hogy a magyar családok többsége számára ne csak vágy maradjon a gyerekvállalás - jelenti ki.

PM: a kormány Orbán kedvenc zenésze helyett az ország bajaival foglalkozzon

A Párbeszéd Magyarország (PM) csütörtökön arra szólította fel a kormányt, hogy tartsa tiszteletben a magáncégek döntéseit és "közfelháborodást okozó kedvencük megvédése" helyett inkább a becsülettel dolgozó emberekkel és az ország valós problémáival foglalkozzon. Az MTI-hez eljutatott közleményében a párt arra reagált, hogy Kovács Zoltán kormányszóvivő bejelentette: a kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel mobilinternetes előfizetői szerződéseiket a Magyar Telekommal, miután a cég felmondta támogatói szerződését Kovács Ákos énekessel. A PM megdöbbentőnek nevezi, hogy a kabinetnek a kormányüléseken "nincs jobb dolga, mint gazdasági háborút indítani egy miniszterelnöki kedvenctől indokoltan megvont magáncéges szponzoráció miatt". Miközben négymillió magyar a létminimum alatt él, félmillió pedig már külföldre távozott, a kormány lerohasztotta a magyar egészségügyet, ebek harmincadjára juttatta a magyar oktatást és nem továbbra sem tesz érdemi lépéseket a súlyos nélkülözésben tengődő milliók élethelyzetének javítására, ha a miniszterelnök kedvenc zenészéről van szó, azonnal lép - jelentik ki.

“A kormány megdöbbenéssel értesült a Telekom lépéséről, amely meggyőződésünk szerint mind a magyar alkotmány szellemével, mind pedig betűjével ellentétes.”KLIKK: http://szegedma.hu/?p=597088

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.