Közélet

Az ajtó kinyitásával fenyegetőzött egy Belgrádba tartó repülőgép utasa

Az ajtó kinyitásával fenyegetőzött egy Belgrádba tartó repülőgép utasa

2015. december 6., vasárnap
Az ajtó kinyitásával fenyegetőzött egy Belgrádba tartó repülőgép utasa

Be akart törni a pilótafülkébe egy amerikai útlevéllel rendelkező jordániai férfi vasárnap egy Frankfurtból Belgrádba tartó gépen, majd a repülőgép ajtajának kinyitásával fenyegetőzött - számolt be róla a szerbiai közszolgálati televízió.

A férfi az Ausztria felett szálló Lufthansa-gép pilótafülkéjén dörömbölve azzal fenyegetőzött, hogy zuhanásra fogja kényszeríteni a gépet, majd - szándékát bizonyítandó - a repülő egyik ajtaját próbálta meg kinyitni. A Lufthansa szóvivője a sajtónak elmondta, hogy az utasok nem voltak közvetlen veszélyben, repüléskor nem lehet kinyitni a gép ajtajait. A férfit végül a Vojvodina kézilabda-klub sportolói fogták le, akik szintén a gépen utaztak.

Milan Djukic

, a klub elnöke a Vajdasági RTV-nek azt mondta, a problémás utas már a beszálláskor gyanúsan viselkedett. "Az volt a benyomásom róla, hogy pszichikailag nem éppen stabil. A repülőút során többször váltott ülőhelyet, végül velem is szóba akart elegyedni. Éppen ennek a beszélgetésnek az alapján gondolom, hogy nem volt teljesen stabil, mert két-három perc alatt vagy tíz különböző kérdést tett fel, egyik témáról a másikra ugrált" - mesélte Djukic. Hozzátette ugyanakkor, hogy a helyzet nem volt olyan drámai, mint amilyennek első pillantásra tűnt.

Nikola Mirkovic

, a kézilabda-klub elnöke pedig arról beszélt a Belgrádi Rádiónak, hogy a legtöbb utas észre sem vette, hogy mi történik, csak azt látták, hogy valami mozgolódás van elöl. Az út végén a rendőrségtől tudták meg a részleteket. Egyes szerb hírportálok szerint a férfi azt kiáltozta, hogy csatlakozni akar Allahhoz - mégpedig a többi utassal együtt. A belgrádi leszállást követően a rendőrség őrizetbe vette a jordániai származású amerikai állampolgárt, majd kihallgatták, a szerb ügyészség pedig veszélyeztetés megalapozott gyanújával 48 órás őrizetet rendelt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.