Hírzóna

A karácsonyi pulykák buktatták le a tolvajokat

A karácsonyi pulykák buktatták le a tolvajokat

2015. december 18., péntek
A karácsonyi pulykák buktatták le a tolvajokat

Több alkalommal loptak állatokat és kisebb értékű tárgyakat Pusztaszeren és környékén azok a fiatalok, akiket végül négy pulyka eltulajdonítása után azonosítottak a rendőrök. Lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás - írja a police.hu.

A Kisteleki Rendőrkapitányságra december 16-án a reggeli órákban tett bejelentést az egyik sértett, hogy éjszaka pusztaszeri otthonának udvaráról ismeretlenek 4 tojópulykát loptak el. Az okozott kár 120 ezer forint. A nyomozás megállapította, hogy a bűncselekmény elkövetésével a pusztaszeri 22 éves

K. Christopher

és a 24 éves

Sz. Sándor

gyanúsítható megalapozottan. A két férfit a járőrök előállították. Az eltulajdonított állatok közül a rendőrök hármat élve, egyet pedig feldolgozva adtak vissza a sértettnek. A gyanúsítottak kihallgatásuk során a cselekmény elkövetését elismerték. A nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy a két férfi több hasonló vagyon elleni bűncselekményt követett el. A gyanú szerint a férfiak az elmúlt hetekben egyebek mellett 14 birkát, 20 darab önindítót, 2 üres PB gázpalackot, ütvefúrót, fúrókészletet, láncfűrészt, sarokcsiszolót, díszkardokat, olajfestményt, 4 üveg whisky-t és 2 légpuskát is elloptak. Elsősorban pusztaszeri és ópusztaszeri ingatlanokba törtek be. A rendőrök K. Christophert és Sz. Sándort őrizetbe vették, és előterjesztést tettek az ügyészségen előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.