Közélet

A jövőbeli együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor és a győri Audi új vezetője

A jövőbeli együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor és a győri Audi új vezetője

2015. december 10., csütörtök
A jövőbeli együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor és a győri Audi új vezetője
Orbán Viktor

A jövőbeli együttműködésről tárgyalt csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök és Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor Kft. új ügyvezető igazgatója, akit a kormányfő arra kért: a jövőben az Audi fejlesztésénél kellő súllyal képviselje Magyarországot a konszernen belül.

Orbán Viktor

a Parlamentben tartott tanácskozás után az M1 aktuális csatorna műsorának azt mondta: tárgyalópartnerét biztosította arról, hogy "Magyarország jóban-rosszban kiáll és kitart az Audi mellett". Hangsúlyozta: az Audi 11 ezer embernek - a beszállítókkal együtt 20 ezernek - ad munkát, a magyar nemzetgazdaság szempontjából pedig nagy termelési értéket előállító gyárról van szó. A gyár legnagyobb értékét a magyar munkások testesítik meg, akik az elmúlt években az Audi Hungariát nemzetközileg is példátlanul sikeressé tették - emelte ki a miniszterelnök. Egyúttal megköszönte a cég társadalmi szerepvállalását, jelezve, hogy az Audi óvodát, iskolát tart fenn, és erősen támogatja a győri Széchenyi István Egyetemet. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy a magyar mérnökök is hozzájárultak a társaság sikerességéhez. "Ez egy nagyon sikeres együttműködési forma, így képzeljük el a nyugati tőke magyarországi jelenlétét és beilleszkedését a magyar nemzetgazdaságba" - mondta Orbán Viktor.

Peter Kössler

kiemelte: az Audi Hungaria igazi sikertörténet, a cég sok évre visszatekintő és nagyon gyümölcsöző együttműködést alakított ki a magyar kormánnyal, és a jövőben is szeretnék folytatni az eredményes közös munkát. Emlékeztetett: rendkívül kedvező tapasztalatokat szereztek a kooperáció során. Az Audi Hungaria meghatározó része az Audi konszernnek, ma már elképzelhető nélküle a vállalatcsoport - közölte. Az ügyvezető igazgató megköszönte a kormány támogatását, amelyet a cég beruházásaihoz nyújt, és amelyek révén korszerűsítéseket hajthatnak végre, új munkahelyeket teremthetnek. Ugyancsak kitért arra, hogy kiterjesztik a felsőoktatási együttműködésüket is, úgy vélte, ez nemcsak a vállalatnak, hanem az országnak is hasznos. Arról is beszélt, hogy az Audi Hungaria nagyon sikeres évet zárhat az idén, a cég 11500 munkahelye biztonságban van, és a jövőt illetően is kedvezőek a kilátások. Peter Kössler nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy fogadta Orbán Viktort és bemutatkozhatott neki az Audi Hungaria új ügyvezető igazgatójaként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.