Közélet

A jogi bizottság elfogadta az Ortutay utca egyik gyermekorvosi körzetének felosztását

A jogi bizottság elfogadta az Ortutay utca egyik gyermekorvosi körzetének felosztását

2015. december 14., hétfő
A jogi bizottság elfogadta az Ortutay utca egyik gyermekorvosi körzetének felosztását
jogi_biz_ules01_gs

A háziorvos nem tudta értékesíteni praxisjogát. Négy különböző helyre osztanák szét az érintett gyermekek kártyáit.

Tizennyolc ponttal huszonöt perc alatt végzett a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság. Egyhangúlag elfogadták a beszámolót az integrált egészségügyi rendszer működésének tapasztalatairól. A baloldali többség elfogadta, hogy a 25. számú gyermekorvosi körzet orvosa visszaadja praxisjogát 2016. február elsejétől, mert azt nem tudta értékesíteni. Az érintett beteg gyermekeket négy körzetbe osztják szét, ha a közgyűlés elfogadja, akkor három csoportnak a Csongrádi sugárúti rendelőkbe kellene átjárnia, de venne át az Ortutay utca másik doktornője is. A Fidesz delegáltjainak ellenszavazatával elfogadták az önkormányzati költségvetés módosítását tartalmazó javaslatot, amely tudomásul veszi , hogy Szegedi Hőszolgáltató Kft. ellen 2015. szeptember 15-én felszámolási eljárás indult, így a 2015. évben beváltott kezesség közel 154 millió forint nem térül ebben az évben. Szintén nemmel szavaztak a jobboldal delegáltjai arra, hogy 2016 januárjában és februárjában működési támogatás folyósítható az önkormányzat cégeinek, többek között az IKV takarítási üzletágának, az SZKT-nak, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpontnak.

Rózsavölgyi József

(Fidesz-L.É.T.) és a baloldal támogatta az önkormányzati lakások bérletéről szóló módosítást, amely szerint nem szegedi lakcímű egyetemi hallgatók is lakáshoz juthatnának, így feltöltve az üresen álló bérleményeket. Az előző közgyűlésen elfogadott helyi iparűzési adórendelet módosítását is támogatta a bizottság, a jobboldali delegáltak tartózkodásával, mert Miniszterelnökség Támogatásokat Vizsgáló Iroda november 25-én bővítette a rendeletben kötelezően szabályozandó előírásokat.

Solymos László

(MSZP) alpolgármester a lépés szükségességét azzal indokolta, hogy a hatezer adókedvezményben részesülő vállalkozás miatt kell ezt megtenni.

Tizennyolc ponttal huszonöt perc alatt végzett a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság hétfő reggel.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=596411

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 14.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.