Bulvár

240 milliós csalás miatt emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség

240 milliós csalás miatt emelt vádat  a Csongrád Megyei Főügyészség

2015. december 1., kedd
240 milliós csalás miatt emelt vádat  a Csongrád Megyei Főügyészség

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a hét személlyel szemben, akik bűnszövetségben, üzletszerűen okoztak társasági adóval visszaélve közel 240 millió forintos kárt az állami költségvetésnek.

A vádirat szerint a vádlottak mintegy hat gazdasági társaság keretében követtek el adócsalást társasági adó adónemben. Az egyébként legális gazdasági tevékenységet is folytató cégek vezetői azért, hogy az általános forgalmi adó adónemben fennálló adófizetési kötelezettségüket csökkentsék, valós gazdasági esemény nélküli számlákat fogadtak be többek között tollértékesítésről, távközlési hálózat építésről, gyökér eladásról és más zöldségfélék értékesítéséről. A túlnyomórészt Csongrád megyei székhelyű gazdasági társaságok 2011. és 2013. években folytatták a fenti bűncselekményt megvalósító tevékenységüket. A számlakibocsátók jellemzően a bruttó számlaérték 1-5 százalékának fejében vállalták a valós gazdasági eseményt nélkülöző bizonylatok kiállítását. Az ügyészség a vádlottakat a cégek keretében az állami költségvetésnek okozott kár nagysága szerint minősülő és büntetendő, többek között különösen nagy vagyoni hátrányt okozó bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével, magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. A vádlottak az ügyészség előtti eljárásban az állami költségvetésnek okozott kár teljes összegét megtérítették. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni. A vádlottak szabadlábon védekeznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.