Közélet

Zavartalan a földgáz magyarországi importja

Zavartalan a földgáz magyarországi importja

2015. november 26., csütörtök
Zavartalan a földgáz magyarországi importja

Zavartalan a földgáz magyarországi importja, megfelelő szintű az ellátásbiztonság - tájékoztatta az MVM Csoporthoz tartozó Magyar Földgázkereskedő Zrt. csütörtökön az MTI-t.

A társaság közleménye szerint a Magyarországra irányuló földgázszállítás a tervek szerint halad, az orosz partner a hosszú távú földgázszállítási szerződésben foglalt kötelezettségeit maradéktalanul teljesíti. A jelenlegi import, valamint a hazai termelés a tárolói kapacitásokkal együtt hónapokig fedezni tudja a hazai szükségleteket a téli időszakban is - hangsúlyozta a földgázkereskedő. A hazai tárolókban több mint 3 milliárd köbméter földgáz van, ami csaknem 50 százalékos töltöttséget jelent. Ezen belül a biztonsági földgázkészlet nagysága csaknem 1 milliárd köbméter, megfelel az előírásoknak - ismertették. Magyarország kiegyensúlyozott gázellátásához, illetve ellátásbiztonságához a keleti és nyugati irányú beszállítási lehetőség mellett alternatív útvonalként az idén átadott szlovák-magyar összekötő vezeték is hozzájárul - emelte ki a társaság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.