Bulvár

Vádemelési javaslat a szíreket szállító csempészek ellen

Vádemelési javaslat a szíreket szállító csempészek ellen

2015. november 26., csütörtök
Vádemelési javaslat a szíreket szállító csempészek ellen
embcs5

Szír állampolgárokat szállított az a három férfi, akik ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2015 augusztusában. A nyomozás a napokban fejeződött be.

A 21 éves

K. Albert Alfrédot

és két társát, a 25 éves

Ny. Rolandot

, valamint az 54 éves

S. Egont

augusztus 29-én 5 óra 10 perckor igazoltatták a rendőrök az M5-ös autópályán. A három férfi Röszke külterületén, egy Iveco Daily típusú gépjárművel utazott. Az ellenőrzés során a raktérben a rendőrök 19, magukat szír állampolgárnak valló személyt találtak. A rendelkezésre álló adatok szerint a szírek a magyar-szerb államhatárt illegálisan lépték át. K. Albert Alfréd és társai a szíreket az egyik röszkei benzinkútnál vették fel. Abban állapodtak meg velük, hogy fejenként 200 euróért a fővárosba viszik őket. A három magyar állampolgárt emcsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt előállították a rendőrök. K. Albert Alfrédot azzal is meggyanúsították a nyomozók, hogy augusztus 9-én 6 óra 30 perc körül Röszke külterületén 4 szír állampolgárt vett fel az autójába, akiket fejenként 500 euróért vitt volna Budapestre. A Készenléti Rendőrség járőrei a régi 5-ös úton fogták el. Emiatt jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást befejezte. A keletkezett iratokat az előzetes letartóztatásban levő K. Albert Alfréd és Ny. Roland, valamint a szabadlábon védekező S. Egon ellen vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.