Bulvár

Vádat emeltek a szegedi nő ellen, aki kutyaláncra kötve kínozta volt élettársát

Vádat emeltek a szegedi nő ellen, aki kutyaláncra kötve kínozta volt élettársát

2015. november 4., szerda
Vádat emeltek a szegedi nő ellen, aki kutyaláncra kötve kínozta volt élettársát
n3251065_1

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt öt személlyel szemben, akik egy kórházban történt szóváltást követően bántalmazták az egyik vádlottal korábban élettársi kapcsolatban álló sértettet.

A vádirat szerint a sértett korábban élettársa volt az I. rendű vádlottnak, akivel egy, a vádlott kiskorú gyermekét ért balesetet követően a kórházban összeszólalkozott. A vitát követően I. rendű vádlott és hozzátartozói elhatározták, hogy a sértettet még aznap bántalmazni fogják. Ennek érdekében a vádirat szerint május 1-én este 9 óra körül elcsalták a sértettet egy újszegedi lakásba, majd ott mind az öt vádlott előzetes figyelmeztetés nélkül bántalmazni kezdte a sértettet oly módon, hogy ököllel, nyújtófával test szerte ütötték, rugdosták ahol érték. A bántalmazás közben az egyik vádlott egy mintegy 50 kg-os testtömegű, láncon tartott kutyát is hozott, majd a sértettet meztelenre vetkőztették, eltulajdonították mobiltelefonját és készpénzét, majd a kutya láncát a sértett bokájára kötötték és a sértettet a fürdőszobába vonszolva arra kényszerítették, hogy feküdjön be a fürdőkádba. Itt a vádlottak valamennyien több alkalommal tovább bántalmazták a sértettet, illetőleg a félig teli fürdőkád vizébe nyomták a fejét. A vádlottak mintegy két óra hosszán keresztül tartották személyi szabadságától megfosztva fogva a fürdőszobában a sértettet úgy, hogy a lánccal a fenti módon a kutyához is kikötve volt. A sértett úgy szabadult ki a fenti helyzetéből, hogy a vádlottak figyelmetlenségét kihasználva lefejtette lábáról a láncot, ruhái egy részét magára felvéve, értékeit és egyéb ruhaneműit a házban hagyva, elmenekült egy közeli ismerősének a házához, ahonnan mentőt hívtak részére. A sértett a bántalmazás következtében orrcsonttörést, arccsonttörést, az arcon és a testen többszörös zúzódásos, vérbeszűrődéses sérüléseket szenvedett el. A bántalmazásokból következően az ütések hatására teljes mértékben mozgáskorlátozottá is vált időlegesen. A sértett sérüléseinek gyógytartama 8 napon túli, minimálisan 6 hét. A vádlottak a sértett hosszú ideig történő kitartó bántalmazásával és megkötözésével, valamint fogva tartásával a sértettet fokozott testi és lelki gyötrelemnek tették ki. A járási ügyészség a vádlottakat a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, súlyos testi sértés bűntettével, valamint kifosztás bűntettével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.