Közélet

Újabb fenyegetést intézett Párizs ellen az Iszlám Állam

Újabb fenyegetést intézett Párizs ellen az Iszlám Állam

2015. november 21., szombat
Újabb fenyegetést intézett Párizs ellen az Iszlám Állam

Egy héttel a párizsi terrorcselekmények után újabb támadásokkal fenyegette meg a francia fővárost az Iszlám Állam nevű terrorszervezet a Twitteren és a szervezethez kötődő honlapokon megjelentetett videoüzenetében - közölte a La Libre Belgique című belga napilap saját honlapján szombaton.

A felvétel szerint a várható merényletek még a 2001. szeptember 11-i amerikai támadásoknál is sokkal rosszabbak lesznek. Pénteken közzétett hatperces videóban - amelynek a "Párizs romokban" címet adták - többek között az összeomlott Eiffel-torony látható. Ezt a jelenetet egyébként a "G. I. Joe: a Kobra árnyéka" című 2009-es filmből vették át. Emellett a videó a francia csapatok szíriai bombázásainak, no meg az egy héttel ezelőtti párizsi terrorakcióknak a képsorait is felidézi. A videó legvégén megjelenő két férfi szóban is megerősíti a fenyegetést, majd hangsúlyozzák, hogy

Francois Hollande

köztársasági elnök többé nem érezheti magát biztonságban saját hazájában sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.