Bulvár

Több mint 10 ezer doboz adózatlan cigarettát találtak Maroslelén

Több mint 10 ezer doboz adózatlan cigarettát találtak Maroslelén

2015. november 7., szombat
Több mint 10 ezer doboz adózatlan cigarettát találtak Maroslelén
dohanyzas_cigaretta

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 10,5 ezer doboz adózatlan cigarettát és egy cigarettával már telepakolt gépjárművet találtak egy maroslelei ingatlanon. A füstölnivalót, valamint a járművet lefoglalták és az ügyben orgazdaság miatt eljárást indítottak.

A NAV pénzügyőrei ellenőrzést tartottak egy maroslelei ingatlanon. A ház udvarán álló gépjármű csomagtartójából és az utasteréből – dobozokba és zacskókba csomagolva – összesen 9.006 doboz, különböző márkájú – Compliment Superslims, Ashima - adózatlan dohánytermék került elő. A ház előterébe, valamint a hálószobájába további 1.520 doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtettek el. Az ingatlanon tartózkodó két férfi elmondta, hogy a gépjárműben elrejtett cigarettát egy román férfitől vásárolták, míg a házban talált füstölnivalót a makói piacról szerezték be saját maguk számára. Az így beszerzett cigaretta napi egy dobozos átlaggal számolva több mint két évre lett volna elegendő számukra. A 8,5 millió forint értékű csempészcigarettát, valamint a személygépjárművet a pénzügyőrök lefoglalták, a pénzügyi nyomozók a két férfi ellen orgazdaság miatt eljárást indítottak. Az ügyben mintegy 12 millió forint jövedéki bírság kiszabása is várható.

A nagy dohány - több mint 10 ezer doboz adózatlan cigarettát foglaltak le a NAV pénzügyőrei Maroslelén. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=586733

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.