Egyház

Szent Hubertus-napi hálaadó ünnep Tiszaszigeten

Szent Hubertus-napi hálaadó ünnep Tiszaszigeten

2015. november 10., kedd
Szent Hubertus-napi hálaadó ünnep Tiszaszigeten
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Tisza-Maros szög vadásztársaságainak képviselői Tiszaszigeten - egy régi hagyomány újjáélesztésével – immár harmadik alkalommal köszönték meg az egész évi égi és földi áldást. Az ünnepi hálaadást a Szent Hubertus tiszteletére celebrált szentmise keretében rendezték a tiszaszigeti Páduai Szent Antal Római Katolikus Templomban.

Fazakas Gusztáv

plébániai kormányzó felkérését elfogadva, az ünnepi szentmisét

Kiss-Rigó László

, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke celebrálta. A főpásztor beszédében a napi evangélium mindenkor aktuális üzenetét,

Ferenc

pápa tanításaiban is folyamatosan visszatérő, a keresztény ember lényegét meghatározó magatartás aktuális kérdését fejtette ki, egyik oldalon a farizeusi adakozó magatartásnak, a másik oldalon a szegény asszony két fillérjének mérlegre helyezésével és aktualizált bemutatásával. A főpásztor beszédében kifejtette: a legtöbb esetben a szegénységben, a nélkülözésben, korunk relatív jólétében nyújtott kicsi-kevés adomány vagy segítségnyújtás több, mint a tehetősek által képmutatóan, transzparensen adott adomány. Az ünnepi szentmisét követően a vadászok tiszteletére fogadást rendeztek a tiszaszigeti „Vedres István” Faluházban, ahol a főpásztor asztali áldását megelőzően, Imri András a tiszaszigeti Dél-Tiszai Vadásztársaság elnöke, valamint Ferenczi Ferenc Tiszasziget polgármestere köszöntötte a vendégeket. Az idei III. Szent Hubertus-napi hálaadó ünnepre a határon túlról, Horgosról is érkeztek vadász és településvezető vendégek, így a regionális rendezvény átlépve az országhatárokat, magyar-magyar határon átnyúló, egyházi, települési és vadász kapcsolatokkal, új értékteremtő együttműködésekkel is gazdagodott.

Bacskulin István

nemcsak mint Horgos polgármestere, hanem mint a Vajdaságban is működő, horgosi székhellyel rendelkező Szent Lázár lovagrend képviselője megújuló egyházi, karitatív, települési és vadász együttműködés értékteremtő gazdagítására kérte a jelenlévőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.