Egészség

Szálló por: egészségtelen a levegő Szegeden

Szálló por: egészségtelen a levegő Szegeden

2015. november 4., szerda
Szálló por: egészségtelen a levegő Szegeden
influenza03_gs

Az elmúlt huszonnégy óra mérési adatai alapján a megfigyelt települések közül tizennégyben kifogásolt a levegő-egészségügyi helyzet - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala a Facebook-oldalán szerdán.

Az érintett települések: Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Kazincbarcika, Hernádszurdok, Salgótarján, Eger, Győr, Tatabánya, Ajka, Veszprém, Dunaújváros, Pécs és Százhalombatta. Budapest, Szeged, Szolnok, Vác és Sajószentpéter esetében az úgynevezett kisméretűrészecske-szennyezettség (szállópor-koncentráció) meghaladta a tájékoztatási küszöböt, egészségtelen minősítést kapott. Az érintett településeken az arra érzékenyeknél légzőszervi tünetek jelentkezhetnek (köhögés, nehezebb légzés), a betegek panaszai súlyosbodhatnak. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján szerda délután is a határérték feletti kisméretűrészecske-szennyezettség várható az érintett térségekben - közölték.

Az ÁNTSZ jelentése szerint egészségtelen a szegedi levegő kisméretűrészecske-szennyezettsége. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=586011

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.