Közélet

Szabó Sándor: Jelentős béremelésre van szükség a köz- és a versenyszférában is

Szabó Sándor: Jelentős béremelésre van szükség a köz- és a versenyszférában is

2015. november 10., kedd
Szabó Sándor: Jelentős béremelésre van szükség a köz- és a versenyszférában is
DCIM100GOPROGOPR0185.

Míg más országokban megbecsülik, vagyis megfizetik a munkát, addig hazánkban nem, ezért a szocialisták kampányba kezdtek a béremelésekért – jelentette ki Szabó Sándor szegedi MSZP-s országgyűlési képviselő. Van olyan szektor, ahol 50%-os fizetésemelést szorgalmaznak, s összességében 1800 milliárdot csoportosítanának át erre a célra.

„Megérdemled a fizetésemelést!” – ez a legújabb MSZP-s kampány szlogenje. Erről tartott sajtótájékoztatót

Szabó Sándor

szegedi szocialista országgyűlési képviselő, kijelentve, hogy pártjuk álláspontja szerint egy közalkalmazott nem kereshet nettó 150 ezer forintnál kevesebbet, a főiskolai végzettségűeknek nettó 175, míg az egyetemet végzetteknek nettó 200 ezer forintot adnának. A minimálbérnek a szocialisták szerint nettó 100, míg a szakmainak 125 ezer forintos szintet kellene elérnie. A magán- és a versenyszférában is béremelést sürgetnének, ott 15-20%-os emelésre lenne szükség ahhoz, hogy a szakemberek elvándorlását megállítsák, de a szegedi MSZP-s politikus elmondta, szakértők szerint 40-50%-os bérfejlesztés lenne a megfelelő. Szabó szerint van pénz a fizetésemelésekre, egyrészt a 2,5% körülre prognosztizált gazdasági növekedésből 400 milliárd extra bevétele lesz a költségvetésnek, továbbá a 6800 milliárdnyira becsült feketegazdaság kifehérítéséből 200 milliárdnyit, harmadrészt pedig ha a NAV által nyilvántartott 2300 milliárd forintra rúgó hátralékból 1000 milliárdot behajtanak, akkor egyéb forrásokkal együttesen mintegy 1800 milliárd forint jutna a béremelésre.

mszp_sajttaj01_gs

A gyermekszegénység ellen is fellépne az MSZP, erről már

Teleki László

MSZP-s országgyűlési képviselő, a Magyar Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának tagja beszélt. A KSH adatai szerint hazánkban a gyermekkorúak 41%-a él szegénységben, s egy nemzetközi felmérés szerint is sereghajtók vagyunk ezen a területen. A gyermekéhezés felszámolására szerinte nem megfelelő megoldás, hogy a kormány egyre több gyermek számára teszi ingyenessé az étkezést, a menzareformot ugyanis egyre többen kritizálják, hogy sokan mennek haza az óvodákból, iskolákból éhesen. Ezzel kapcsolatban szegedi adatot ismertetett Szabó Sándor, míg szeptemberben 3700 általános iskolás evett a menzán, addig novemberben már csak 3000 gyerek közétkeztetését fizették szüleik. Mindkét MSZP-s politikus megjegyezte azonban, hogy nem csupán a menzareform miatt csökkenhetnek az ebédelőfizetések, vannak ugyanis konyhák, ahol jól főznek.

DCIM100GOPROGOPR0183.

A politikusok arról is beszámoltak, hogy hétfőn megalakult az MSZP Nemzetiségi Tagozata megyénkben is. Ahogy Szabó Sándor elmondta, eddig sok kritika érte a szocialistákat, hogy nem foglalkoznak a határon túli magyarokkal és a hazai kisebbségekkel, ezen szeretnének változtatni a jövőben. A tagozat strukturális rendszerét jövő év elején építik ki.

Fizetésemelést sürget az MSZP - ötleteik is akadnak a hogyanra! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=587671

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 10.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.