Közélet

Sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoportot fogott el a TEK

Sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoportot fogott el a TEK

2015. november 24., kedd
Sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoportot fogott el a TEK

Sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoport tagjait fogta el a Terrorelhárítási Központ (TEK) terrorellenes akciósorozatában a hétvégén.

A TEK az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a november 13-i párizsi terrorcselekmény-sorozatot követően fokozták felderítő tevékenységüket. "A TEK által kiemelten védett személyek biztonsága érdekében bevezetett operatív intézkedések során" hat embert vettek őrizetbe - tették hozzá. Közölték, a TEK felderítése alapján őrizetbe vett emberektől sorozatlövő fegyvereket, robbanóanyagokat és lőszereket foglaltak le. Kitértek arra: kedden a bíróság elrendelte két ember előzetes letartóztatását, a további gyanúsítottakkal kapcsolatban később várható döntés. Az elfogottakkal szemben a nyílt eljárásokat a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le. A terrorellenes akciósorozat végéig a TEK megerősíti a védett személyek biztosítását - írták.

A TEK által kiemelten védett személyek biztonsága érdekében bevezetett operatív intézkedések során hat embert vettek őrizetbe.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=591615

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.