Sport

Rövidpályás gyorskorcsolya: jó eredményeket értek el az SZKE versenyzői

Rövidpályás gyorskorcsolya: jó eredményeket értek el az SZKE versenyzői

2015. november 6., péntek
Rövidpályás gyorskorcsolya: jó eredményeket értek el az SZKE versenyzői
gyorskorcsolya24_gs

Jászapáti Petra 11. helyen végzett a montreali világkupán, míg a junioroknál Jászapáti Péter ezüstérmet szerzett Csíkszeredán.

Javában tart a rövidpályás gyorskorcsolyázók szezonja: elkezdődtek a világkupa futamok, amelyek közül az elsőt Montrealban rendezték október 30. és november 1. között. A szegedi színekből Jászapáti Petra vett részt a versenyen, aki 1000 és 500 méteren, valamint váltóban indult. 1000 méteren új korosztályos országos csúcsot ért el, de sajnos ez is kevés volt a 16 közé kerüléshez, azonban 500 méteren szenzációs versenyzéssel bejutott a legjobb 16 közé, majd ott a futamában 3. helyen végzett - azonban mivel csak az első és a második jutott a legjobb 8 közé így a meglepetés elmaradt de a végeredményben 11. hely óriási eredménynek számít Petrától. Sajnos váltóban nem tudtak bekerülni a legjobb 8 közé Jászapáti Petra és csapata. A magyar férfi válogatott csapat azonban döntőbe jutott, az eredményük még nem ismert. Petráék a hétvégén Torontóban lépnek jégre az idei szezonban a 2. Világkupán. Az elmúlt hétvégén a szegedi klub fiatalabb versenyzői a Danubia Kupán vettek részt Csíkszeredában, mely válogató verseny volt a junior Európa Kupára. A junior D korcsoportban Jászapáti Péter ezüstérmes lett, ezzel nagy lépést tett az EK-ra való kijutásra, a C-korcsoportban pedig Révész Gergő küzdött hatalmasakat és összetettbeli 8. helye rendkívül jó eredmény annak fényében hogy egy távon elesett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.