Sport

Rövidpályás gyorskorcsolya: gerincsérüléséből lábadozik Lajtos Szandra

Rövidpályás gyorskorcsolya: gerincsérüléséből lábadozik Lajtos Szandra

2015. november 2., hétfő
Rövidpályás gyorskorcsolya: gerincsérüléséből lábadozik Lajtos Szandra
lajtos_szandra

Elrajtolt a rövidpályás gyorskorcsolyázók szezonja, azonban Lajtos Szandra nevét hiába kerestük az első versenyek eredményeinél, a Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzője nem állt rajthoz, hiszen sérülése után próbálja visszanyerni régi erejét.

„A gerincemben van egy sérvkezdemény, ami még nem fakadt ki, de kitüremkedik, és nyom egy ideget. Ez elég kellemetlen, mert a lábfejemnél zsibbadást is érzek. Már a rehabilitációm zajlik, gerinctornára járok, illetve már kondizni is tudok, de ezt csak nagyon gyengén" - árulta el portálunknak a szezonkezdetről való hiányzás okát

Lajtos Szandra

. Az SZKE olimpiai hatodik helyezett korcsolyázóra hozzátette, már a jeges edzésekre is fel szokott menni, hiszen próbálkozik minél hamarabb visszatérni. "Egy ideje nem korizok már a válogatottban, e miatt van lemaradásom, de nem akarom túlzásba vinni a dolgot, jó lenne, ha a gerincem bírná még egy ideig a kiképzést, ez sajnos lassú folyamat lesz. Jó lenne az Eb-re visszatérni” - nyilatkozta Lajtos Szandra. A szegedi korcsolyázó ugyanakkor igyekszik ebben a helyzetben is a jót keresni: reméli, valamilyen szinten ez a sérülés a javára válik ez, mivel nem kell abban a fokozott tempóban dolgoznia, mint a többieknek, így a szezon későbbi szakaszában talán jól jöhet még az a kis frissesség, ami a riválisoknál esetleg hiányozhat később. Ahogy fogalmazott: megpróbálja előnyére fordítani ezt a dolgot, ha már így történt.

lipoti_pekseg_lajtos_szandra02_gs

„Nagyon jó lenne, ha a világkupákon el tudnék indulni, most lesz rövidesen kettő, és az utána következőre valószínűleg még nem sikerül visszaszereznem az erőmet. Nyilván nagyon jó lenne, ha minél hamarabb sikerülne visszatérnem, de úgy gondolom, ez a januári Eb-re fog sikerülni. Meglátjuk, mennyire engedi a hátam, milyen intenzitással fogom tudni csinálni az edzéseket. Képlékeny és patthelyzet ez, nagyon kell vigyázni, mert ez nem egy olyan sérülés, mint egy bokaszalag-húzódás, ami után hetekkel később felépülsz. Próbálom minél jobban erősíteni a hátamat, a kondiban is ezen vagyok, mindent megteszek a mihamarabbi visszatérésért, csak ehhez jégen kellene minél több időt tölteni, az viszont odébb van még, hogy minden edzést kibírjak” - mondta el állapotáról és a várható visszatérésről Lajtos Szandra. Az SZKE olimpikonjának problémája nem új keletű dolog, hiszen két-három hónapja húzódik ez a sérülés nála, aminek az elején egyáltalán nem tudott részt venni az edzéseken. A távlati célokkal kapcsolatban Lajtos Szandra kifejtette, célja, hogy kivívja a 2018-as olimpiai szereplés jogát, de ez még a jövő zenéje, és egyelőre inkább a legközelebbi feladatra koncentrál, ami a januári Európa-bajnokság lehet.

Volt, hogy edzeni sem tudott Lajtos Szandra, aki a januári Eb-re már mindenképpen visszatérne sérülését követően.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=584724

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.