Egyetem

Pulit a Holdra!

 Pulit a Holdra!

2015. november 18., szerda
 Pulit a Holdra!
mission space puli 1

A magyar űrkutatás egyik legsikeresebb projektje a Puli Space Program, a magyar fejlesztésű holdjáró már bejárta Világot, s most már a Holdra készül, de előtte még a Szent-Györgyi Albert Agórában mutatkozik be november 26-án 10 órától.

A Google Lunar XPRIZE (GLXP) egyedülálló világversenye a Hold robotokkal való felderítésének új, olcsó módszereinek fejlesztésére ösztönzi a kihívásban résztvevő csapatokat, amelyeknek 2017. december 31-ig kell – legalább 90%-ban magánerőből finanszírova - eljuttatni űrszondájukat a Holdra. A Puli Space csapat adott esetben külön díjazást jelentő tudományos célú hasznos terhek Holdra juttatását is szeretné megvalósítani. Az előadáson való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció a rpeter@agoraszeged.hu címen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.