Közélet

Prostituáltakat futtató csoport tagjait ítélték el jogerősen Szegeden

Prostituáltakat futtató csoport tagjait ítélték el jogerősen Szegeden

2015. november 20., péntek
Prostituáltakat futtató csoport tagjait ítélték el jogerősen Szegeden

Nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla pénteken annak a csoportnak a vezetőjét, amely Magyarországon és külföldön prostituáltakat futtatva tett szert milliárdos bevételre.

A táblabíróság az ügy másik hat vádlottjára négy év és kilenc év közötti szabadságvesztést szabott ki. Esetükben és az elsőrendű vádlottnál a bíróság megállapította a bűnszervezetben való részvételt, ezért őket kizárták a feltételes szabadság lehetőségéből. Hat vádlott a végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést kapott, két terheltre pedig pénzbüntetést szabtak ki. A 2001-től 2007 júliusáig lányokat futtató csoportot egy jelenleg ötvenéves tiszafüredi férfi irányította. A prostituáltak által megkeresett pénz fele a férfihoz került, a megmaradt összeget pedig különböző arányban osztották el a szexuális szolgáltatást nyújtó nők, illetve azok a vádlottak, akik közvetlenül felügyelték őket. A prostituáltak időnként lakásvásárlás vagy befektetések ígéretével egyáltalán nem jutottak pénzhez. A bűnszervezet tagjai egyidejűleg foglalkoztattak prostituáltakat - akik közül tizenhat nőt sikerült azonosítani - Tiszafüreden és külföldön. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban az Anita Night Club lényegében bordélyházként működött, itt, valamint más ingatlanokban, így a szomszédos panzióban is folyt prostitúciós tevékenység. 2001 és 2003 között ausztriai és svájci bordélyházakba utaztattak ki nőket, majd 2004-től a németországi Kölnben működő Pasha bordélyházba vitték ki a prostituáltakat. A nőket a pénz ígérete mellett pszichikai és fizikai fenyegetéssel, néha a többiek előtt elkövetett bántalmazással vették rá a munkára. A 2004-től kialakult munkarend szerint egy időben hat-hat nő dolgozott Kölnben, illetve Tiszafüreden. A tíznapos terminusok alatt Németországban 10 ezer eurót, az éjszakai klubban 400 ezer forintot kellett megkeresnie egy lánynak. Ez alapján a Pasha bordélyház bevétele több mint 7,5 millió euró volt, Tiszafüreden pedig mintegy 300 millió forintot fizettek a kuncsaftok. A bűnszervezett vezetője 2005-től igyekezett a megszerzett bevétel egy részét legalizálni. A csoport fedővállalkozásokat, a többi között egy bányát működtetett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.