Közélet

Országos melegrekord dőlt meg hétfőn

Országos melegrekord dőlt meg hétfőn

2015. november 10., kedd
Országos melegrekord dőlt meg hétfőn

Megdőlt a november 9-i országos napi melegrekord: egy Baranya megyei településen csaknem 24 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a honlapján.

Kifejtették: mivel délelőtt a Dunántúlon többfelé zavartalanul sütött a nap, a déli, délnyugati területeken gyorsan emelkedett 20 fok fölé a hőmérséklet. Mostanáig az országos melegrekord ezen a napon 23,1 fok volt, azt 2013-ban Sellyén mérték. Most a Baranya megyei Sátorhelyen 23,8 fokot rögzített az automata - írta a meteorológiai szolgálat. Az előrejelzés szerint a keddre virradó éjszaka képződő köd északkeleten gyorsan ritkul, csak egészen a határ közelében marad legtovább párás a levegő. Napközben a Dunántúlon fokozatosan csökken a felhőzet, így ott több, míg a Tiszántúlon kevesebb napsütés várható. Az északkeleti határ mentén napközben helyenként kisebb eső, zápor is kialakulhat, másutt viszont nem valószínű csapadék. A középső és az északi országrészben viszont többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 5-12 fok között valószínű, de a középső országrészben néhol enyhébb lehet az éjszaka. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 14-20 fok között alakul, a legtovább párás északkeleti megyékben viszont hűvösebb marad az idő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.