Közélet

Orbán: komolyan kell venni, hogy háborús területről érkeznek a migránsok

Orbán: komolyan kell venni, hogy háborús területről érkeznek a migránsok

2015. november 19., csütörtök
Orbán: komolyan kell venni, hogy háborús területről érkeznek a migránsok
Orbán Viktor

A terrortámadások arra hívják fel a figyelmet, komolyan kell venni, hogy az Európai Unióba olyan háborús területről érkeznek emberek, amelyekkel az unió különböző országai - különböző mértékben - hadban állnak - mondta a miniszterelnök, miután a Parlamentben találkozott Jens Stoltenberggel, a NATO főtitkárával.

A csütörtöki találkozó után tartott doorstep sajtótájékoztatón

Orbán Viktor

arra figyelmeztetett, hogy az érintett területekről diverzáns csoportokat küldhetnek Európába, és ennek az eredménye a terror. Szerinte a párizsi terrortámadások után már nem terrorfenyegetésről, hanem valóságos terrortámadásokról kell beszélni, és Magyarország komolyan veszi a terrorháborút. Orbán Viktor szerint a délről érkező migránshullámot még szigorúbban kell ellenőrizni.

NATO-főtitkár: meg kell védeni a nyitott, demokratikus társadalmakat

A múlt heti párizsi terrortámadások nemcsak ártatlan emberek ellen irányultak, hanem alapvető értékeink, a nyitott, demokratikus társadalmak ellen is, és ezeket meg kell védeni - mondta

Jens Stoltenberg

NATO-főtitkár. A főtitkár az Országházban megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel, majd tárgyalásukat követően kiemelte: Magyarország értékes szövetségese a NATO-nak, több különböző módon is hozzájárul a biztonságunkhoz. Jens Stoltenberg közölte, nagyon hálás, amiért Magyarország részt vesz a balti térség és Szlovénia légterének védelmében, továbbá hozzájárul az afganisztáni és koszovói műveletekhez. A NATO főtitkára üdvözölte, hogy a magyar kormány bejelentette védelmi kiadásainak növelését, ez - mondta - fontos Magyarországnak és az egész szövetségnek.

Orbán Viktor szerint a párizsi terrortámadások után már nem terrorfenyegetésről, hanem valóságos terrortámadásokról kell...

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 19.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.