Közélet

Németh Zsolt: elkerülhetetlen az Egyesült Államok belépése a migráció kezelésébe

Németh Zsolt: elkerülhetetlen az Egyesült Államok belépése a migráció kezelésébe

2015. november 5., csütörtök
Németh Zsolt: elkerülhetetlen az Egyesült Államok belépése a migráció kezelésébe

Az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint elkerülhetetlen, hogy az Egyesült Államok "belelépjen" az európai migrációs válság kezelésébe, és végre megfelelő válaszokat adjon a tágabb Közel-Kelet humanitárius katasztrófákat eredményező súlyos konfliktusaira.

Németh Zsolt

a Népszabadságnak adott, csütörtökön megjelent interjújában ugyanakkor azt is mondta, nem mindegy, hogy Amerika ezt a belépést az európai baloldali-liberális felfogás alapján, a magyar származású amerikai üzletember és filantróp,

Soros György

"kottájából játszva" teszi meg, vagy osztja a kelet-európai országok által képviselt erőteljes biztonságpolitikai megközelítést. A kormánypárti szakpolitikus úgy vélte, a migrációs válság és a posztkommunizmus lezárása új fejezet nyit Közép-Európa emancipációjában. A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint a külső határok védelme "magyar brand", és abból nem szabad engedni. A politikus kulcsfontosságúnak nevezte, hogy Európa és a világ pénzügyileg is segítse Törökországot, mert szerinte tarthatatlan, hogy Ankara állja a török földre menekült több mint kétmillió ember ellátása költségeinek 95 százalékát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.