Közélet

Németh Szilárd: nem tudni, hány terrorista van a migránsok között

Németh Szilárd: nem tudni, hány terrorista van a migránsok között

2015. november 26., csütörtök
Németh Szilárd: nem tudni, hány terrorista van a migránsok között

A várakozások szerint egyre több migráns fog érkezni Európába, és nem tudni, hogy közülük hányan "álcázott terroristák" - fogalmazott a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke csütörtökön a Fidesz Ajkán tartott lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatón.

Németh Szilárd

azt mondta, a titkosszolgálatok rámutattak a kötelező bevándorlási kvóta veszélyeire, hiszen ha ekkora tömegben érkeznek a migránsok, akkor a terroristák elküldhetik embereiket az Európai Unióba. Két héttel ezelőtt ezt megtapasztalhattuk a párizsi terrortámadások esetében is - tette hozzá. Kijelentette, a kötelező betelepítési kvóta jogtalan, mert ránk akarják erőszakolni, és el akarják venni tőlünk azt a jogot, hogy meghatározhassuk, kivel akarunk együtt élni. A jelenlegi számok alapján a kvóták 166 ezer ember elosztását jelentik, de már több mint egymillióan vannak Európában - mondta. Németh Szilárd szerint ezek alapján három-négy éven belül Magyarországon egy "Szeged városnyi" illegális bevándorlót kellene fogadni. A nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke kimondta: a kormányzati intézkedések hatására - műszaki és jogi határzár, a honvédség bevonása - Magyarországon gyakorlatilag megszűnt az illegális bevándorlás, holott a migránsok száma az év korábbi időszakában meghaladta a 390 ezret. Közülük pedig csak 170 ezren voltak együttműködőek, a többiek "lerohanták az országot, majd átrohantak Ausztriába és tovább arra a célra, amit maguknak kinéztek" - fogalmazott.

Fenyvesi Zoltán

, a Fidesz helyi választókerületi elnöke úgy fogalmazott: a kvóták elleni fellépés azért fontos, mert meg kell védeni hazánkat és Európát, valamint meg kell védeni elveinket is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.