Kultúra

Minden szelfi mögött egy sors - Kulka nyitotta meg a szegedi tárlatot + FOTÓK

Minden szelfi mögött egy sors - Kulka nyitotta meg a szegedi tárlatot + FOTÓK

2015. november 5., csütörtök
Minden szelfi mögött egy sors - Kulka nyitotta meg a szegedi tárlatot + FOTÓK
szelfi05kf

Tóth Tamás szelfik segítségével mutatta be a társadalmi problémákat. Szeged után Orosházán tekinthető meg a kiállítás.

Szexuális bűncselekmény, banki kilakoltatás, gyermekéhezés, gyógyszerfüggőség, hajléktalan probléma – megannyi veszély, nehézség amelyet csak magunkra figyelve nem veszünk észre.

Tóth Tamás Sándor

, a Motiváció Oktatási Egyesület munkatársa, az SZTE Tehetségpont tagja képpárokon keresztül mutatta be a társadalom problémáit, mert egy-egy szelfi mögött több lehet egy fogkrémreklám mosolyánál. „Fontos és szép Tóth Tamás kiállítása, de az esztétikumnál is lényegesebb a képek mögött rejlő üzenet. A szelfi tulajdonképpen önarckép, magunkat akarjuk dokumentálni. Azonban előnyősnek kívánjuk láttatni magunkat, mi mondjuk meg, hogy mit akarunk a fókuszba helyezni, ezért megrendezett. Tamás azt vizsgálja, hogy mi van a hátunk mögött, kinek, mi jut. A kiállításon felismerhetjük, hogy saját magunkon kívül másokra is figyelnünk kell” – mondta megnyitó beszédében

Kulka János

, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész. „A szelfi teljesen véletlenül került a képbe, alapvetően hátrányos helyzetű gyermekek nevelésében, fejlesztésében tevékenykedem, az ő sorsukból kiindulva különböző emberek életét kívántam bemutatni. Azt tapasztalom, hogy sokszor csak önmagunkra figyelünk, s a szelfi ennek tipikus példája, akarva akaratlanul magamat fényképezem, én állok a középpontban, magamat kívánom szépnek láttatni” – nyilatkozta lapunknak Tóth Tamás. A fiatalember hozzátette, az összes kép megszervezett, modellek mutatják be a szituációkat, barátai, mentorkollégái segítettek szereplőként. A megnyitó ünnepség flashmobbal fejeződött be, amelyen közösen énekelték el az LGT Valaki mondja meg című dalát. A kiállítás két hétig látható Szegeden, a Klauzál téren, ezt követően egy évig vándorol országon belül és kívül. A fotótárlat december negyedikétől már Orosházán lesz megtekinthető.

Gondolatébresztő kiállítás nyílt a Klauzál téren - Tóth Tamás a szelfiket hívta segítségül, hogy rávilágítson fontos társadalmi problémákra. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=586430

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.