Sport

Labdarúgás: nagyot küzdve nyert a SZEOL a csabai fakó ellen + FOTÓK

Labdarúgás: nagyot küzdve nyert a SZEOL a csabai fakó ellen + FOTÓK

2015. november 22., vasárnap
Labdarúgás: nagyot küzdve nyert a SZEOL a csabai fakó ellen + FOTÓK
szeol_bekescsaba39_gs

Közel sem ideális időjárási körülmények közepette, óriási küzdelemben fektette két vállra a SZEOL SC a vendég Békéscsaba II. csapatát a harmadosztály utolsó őszi fordulójában.

A hétvégi esőzések alaposan feláztatták a Felső Tisza parti stadion centerpályájának talaját, és már a bemelegítés során látszott, hogy a gyep ezúttal nem fogja támogatni a szép futballt. Hazai oldalon ráadásul súlyosbította a helyzetet, hogy

Tóth Ákos

lényegében egyetlen vérbeli támadót sem tudott a kezdőbe állítani, hiszen mind

Nikola Maksimovicot

, mind a házi góllövőlistát vezető

Beretka Pétert

sérülés hátráltatta a játékban. Mindezek nyomán az eredetileg szélsőt, vagy szélső védőt játszó

Buzási Péter

állt a szegedi alakzat csúcsára, míg őt a

Kéri Tamás

,

Ondrejó Tamás

,

Fülöp Tibor

,

Végh Ariel

négyes volt hivatott közvetlenül támogatni. Közülük Ondrejó bizonyult a legaktívabbnak az egyébként igencsak eseménytelenre sikerült első félidő folyamán. A 24 éves középpályás a 10. percben Buzási lekészítését vállalta el egyből 14 méterről, de lapos kísérlete éppen a középen helyezkedő

Máthé Gábor

kapust találta meg. Ondrejó a 18. és a 29. minutumban is bátran vállalkozott lövésre, a gól viszont nem akart neki összejönni. Az első ígéretes békéscsabai attakra közel 40 percet kellett várni, ráadásul ekkor is balszerencsésnek bizonyultak

Boér Gábor

tanítványai. Egy kontra során ugyanis

Konyecsni Zoltán

jutott a szegedi védelem mögé, jelentős előnyből mehetett

Kertész Tamással

párban a kapura, amikor a labda elakadt egy tócsában, végzetesen megtörve ezzel az akció lendületét. Fordulás után óriási rohamokkal nyitott a SZEOL, a vendégek jószerével percekig nem tudtak kiszabadulni a szorításból, habár megúszták ezt az etapot kapott gól nélkül. Egy óra elteltével Végh unta meg, hogy nem tudják áttörni a Békés megyeiek védekezését, ezért bő 30 méterről eresztett meg egy irtózatos bombát. A labda végül a jobb kapufa és a keresztléc találkozásánál csattant hatalmasat, hogy aztán kivágódjon a mezőnybe. A 61. percben ismét egy gyors kontrával veszélyeztetett az Előre, Kertész éles szögből ugyan, de közelről vehette volna célba már a kaput, amikor váratlanul összeesett őrzője mellett. Kontakt nem történt, így látta ezt

Jakab Árpád

játékvezető is, így nem lett az esetből büntető. Sőt! A hazai gárda büntette a színészkedést rögtön a következő percben: Végh Ariel mesterien ívelt a védelem mögé az oldalvonal mellől, a csabai térfél közepe magasságából, a berobbanó

Grünvald Attila

pedig az ötösről fejjel csúsztatott a hálóba a kiszolgáltatott Máthé mellett. (1-0) A kék-feketék ünnepeltek, miközben a vendégek hevesen reklamáltak a partjelzőnél, mert véleményük szerint a gólszerző lesről talált a kapuba. Persze a vita nem hozott számukra eredményt, ugyanakkor az indulatok meglehetősen felkorbácsolódtak a folytatásra. A 68. percben kis híján kettőre nőtt a különbség, ám hiába előzte meg Buzási a vendégek hálóőrét

Kormányos Kolos

beadásánál, Máthé még vissza tudott vetődni a kapu torkában álló tócsában elakadó játékszerre. A hajrában a Békéscsaba igyekezett támadásra váltani, erőfeszítéseiket azonban nem kísérte túl sok siker, így a játékvezető 1-0-ás állásnál vetett véget a mérkőzésnek 93 perc elteltével. Tóth Ákos tanítványai ezzel megőrizték harmadik helyüket a táblázaton, sőt, egy pontra megközelítették a Pakson döntetlenező Dunaharaszti MTK-t. Az NB III Közép csoportban véget ért az őszi szezon, a küzdelemsorozat 2016. február közepén folytatódik.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző
2015. november 22., 13.00
SZEOL SC
Békéscsaba 1912 Előre II.
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Jakab Árpád •* Asszisztens: Temleitner Krisztián, Sándor Zoltán
1
-
0

Labdarúgó NB III Közép csoport, 17. forduló:

SZEOL SC - Békéscsaba 1912 Előre II. 1-0 (0-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Jakab Árpád (Temleitner Krisztián, Sándor Zoltán).

SZEOL:

Leindler - Kormányos, Gajág, Rácz, Grünvald, Forró, Kéri (Varga 89'), Ondrejó, Fülöp (Huszárik 60'), Végh (Makra 85'), Buzási.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Békéscsaba II.:

Máthé - Vozár, Lászik, Juhász, Zámbori, Szalai (Takács 28'), Tatár (Bogár 71'), Mácsai, Kertész, Kálmán, Konyecsni.

Edző:

Boér Gábor.

Gólszerző:

Grünvald (62').

Sárga lap:

Ondrejó (40'), Kéri (74'), Huszárik (83'), ill. Tatár (63'), Mácsai (64'). Tóth Ákos:

"Úgy gondolom, a nehéz talaj ellenére élvezhető volt a mérkőzés, még akkor is, ha nem a futball szépségeiről szólt. Ez annak köszönhető, hogy küzdeni tudásból és motivációból jelesre vizsgázott a brigád. Ezúton is gratulálok nekik az őszi dobogóért, illetve a megszerzett 30 pontért! A mai második félidei küzdelem is megmutatta, hogy mindez talán nem érdemtelen."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+3'
Vége, Jakab lefújja: óriási küzdelemben nagyon fontos győzelmet aratott a SZEOL, ezzel a dobogón töltheti a téli pihenőt Tóth Ákos együttese!
89'
Varga Richárd is beszáll, aki Kérit váltja.
88'
Konyecsni próbálkozik egy lövéssel: azonban jócskán kapu mellé-fölé lő a csabai: a vendégek elkeseredetten próbálkoznak, de nem tudják beszorítani a SZEOL-t.
85'
Makra Zsolt áll be Végh Ariel helyére: a szándék ezzel egyértelmű Tóth Ákos részéről, a beálló védő fontos szerepet tölthet be a hátralévő percekben.
83'
Huszárik is kap egy sárgát, miután rövid pókfoci után Juhásznak rúg oda.
80'
A szegedi gól óta igen feszült a hangulat a pályán: mondhatjuk, a megszokottnál talán több a kommunikáció a játékvezető és a játékosok között, persze ez nem lenne feltétlenül baj, csakhogy leginkább reklamálás formájában valósul meg mindez, mint ahogy az imént is, amikor Huszárik beívelt szabadrúgása után nem ítélt szögletet a SZEOL javára Jakab sporttárs.
74'
Kéri koccintja össze hátulról Juhász bokáját, ezért villan a sárga számára.
71'
Jön a második, egyben utolsó csabai mezőnycsere: a sárga lapos Tatár helyére Bogár áll be.
68'
Majdnem ott a második! Kormányos beadása után Buzási meg tudja előzni Máthét, azonban a labda megtorpan egy víztócsában, így pedig vissza kellene nyúlnia Buzásinak, erre viszon nincs ideje, Máthé begyűjti a labdát.
64'
Mácsai is besárgul: Grünvald kapott egy óriási csomagot, amit viszont egészen másképp értelmezett Mácsai, neki is villan a sárga.
63'
Egy emberként reklamál lest a csabai keret, végül Tatárnak mutatja fel a lapot a bíró - sokaknak megtehette volna ezt...
62'
GÓÓÓÓÓL! Vezet a SZEOL! Végh Ariel most nem lőtt, hanem ívelt, és milyen jól tette! Labdájára remekül robbant be a középen érkező Grünvald, akinek közeli fejesét nem védhette Máthé, 1-0!
61'
Kertész megy el egy újabb kontrával, most eljut a tizenhatoson belülre, de egy tizenegyesre próbál "rágyúrni", esését viszont nem eszi meg a játékvezető.
60'
Változtat Tóth Ákos: Fülöp helyére Huszárik áll be a szegedieknél.
59'
Ez gólt érdemelt volna, de kár ezért! Végh Ariel mintegy harminc méterről bombázott kapura, életerős lökete pedig a keresztlécről vágódott vissza a mezőnybe, most nem volt szerencséje a SZEOL-nak!
56'
Kertész robogott el szélvész gyorsan a bal oldalon, majd a hosszún érkező Konyecsni elé tálalt, aki meglepően üresen lőhetett 16 méterről, de méterekkel a kapu mellé tüzelt.
53'
Bár kissé stabilizálta a védekezését most a Békéscsaba, de továbbra is óriási dominanciában játszik a SZEOL.
50'
Egészen elképesztő elánnal kezd a SZEOL, alig jön ki a Csaba a kapuja elől: Kormányos éles jobb oldali beadásáról Buzási marad le centikkel védője szorításában.
46'
Csere nélkül folytatják a csapatok.
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: Jakab játékvezető megkönyörül a feleken, bár dominál a SZEOL, többet is van a labda a szegedieknél, de egyelőre ez gólban nem mutatkozik meg.
44'
Kéri és Kormányos összjátéka után utóbbi tekerheti középre a labdát, ami meg is találja Buzásit, ő azonban már nem tudja azt erővel kapura tenni - pedig többet ígért ez a lehetőség.
40'
Ondrejó kap sárgát egy félpályánál elkövetett fault miatt.
39'
Hát igen, az időjárás nem könnyíti meg a csapatok dolgát: Konyecsni remek indítással léphetett ki, és egy társ is kísérte őt, ketten vezethették volna Leindlerre a labdát, de egy tócsa ismét megakadályozta a csabaiakat abban, hogy végigvigyék az akciót.
36'
Végh Ariel a tizenhatos csücskéről teker az alsó sarok felé, de Máthé résen van, még ha nehezen is, de megfogja a labdát. Az viszont jól látszik, hogy egy ilyen talajon megcsúszott labda nagy veszélyt is hordozhat magában a folytatásban.
35'
Kéri passzával Buzási ugorhatott volna ki középen, azonban elcsúszott a talpa alatt a labda, de kár érte! Az jól látszik, hogy egyetlen gól akár a győzelmet is jelentheti a mai meccsen.
29'
Ondrejó bátran vállalkozik: ezúttal mintegy 25 méterről is kapura tűzte a labdát, zsinóron húzott lövése azonban a jobb alsó sarok mellett hagyta el a pályát.
27'
A játékos mozgása alapján sérülés miatt változtat a Békéscsaba: Szalait Takács váltja a csabaiaknál.
26'
Grünvald remek bal oldali beadása töri meg a "csendet": labdája egészen a hosszún érkező Kormányosig jut, akinek lövését azonban blokkolni tudják a csabaiak.
24'
Főképp mezőnyjátékkal telnek a percek, viszont mindkét együttesnél a támadójátékba sok pontatlanság csúszik, így komolyabb lehetőség nélkül zajlik a találkozó - ugyanakkor az nem feltétlenül rossz hír, hogy apadni látszik az égi áldás.
18'
Buzási készíti le a labdát ismét lövésre, amit Ondrejó kapura is tűz, azonban ez a próbálkozása sem talál kaput. Megy előre derekasan a SZEOL, most már egyértelműen irányítja a meccset Tóth Ákos együttese.
16'
Mezőnyben kezdi átvenni a kezdeményezést a SZEOL, ebben ugyanakkor szerepet játszik az is, hogy igen pontatlanul játszik a Békéscsaba, Lászik rá is szól a társakra, hogy picit nyugodtabban játszanak.
10'
Végh Ariel lőtte be jobbról a labdát Buzási felé, akinek sikerült maga mögé pörgetnie a labdát, az érkező Ondrejó lövése pedig éppen a középen álló Máthé kezeiben landolt.
7'
Egyelőre a csapatok erejét leginkább a pályához való alkalmazkodás veszi el: sok a csúszkálás, és a párharc.
3'
Egy bal oldali békéscsabai kontra kétszer is megakad a tócsában: kijelenthető, a körülmények nem kedvezőek a futballra. Az akció végén aztán egy lecsorgó után Mácsai lő 18 méterről, de nem talál kaput.
1'
A vendégek kezdték a meccset. A szegediek a szokásos kék-feketében lépnek pályára, míg a Békéscsaba egyelőre tiszta fehérben, de ez elnézve a pálya talaját, ez alighanem rövidesen változni fog.
12.53: A SZEOL-ban nincs ott a keretben a házi gólkirály Beretka Péter, akinek sérülése nem jött rendbe, de Nikola Maksimovic sem épült fel teljesen, így minden bizonnyal Végh Ariel töltheti be a csatár szerepét a szegedieknél. A Békéscsaba II. sem érkezett bő kerettel egyébként, egy kapus mellett csupán két mezőnyjátékos ül a csabaiak kispadján. 12.48: Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a SZEOL idei utolsó bajnokija, amelyet egy csapadékban igencsak gazdag körülményekben játszhat a szegedi együttes a békéscsabai fakó ellenében. Úgy is fogalmazhatnánk, nem éppen ideálisak a körülmények a futballhoz, ez pedig talán a vendégek malmára hajthatja a vizet, hiszen a papírforma Tóth Ákos legénységének dominanciáját vetíti előre a 90 percre. A mérkőzés Jakad Árpád sípjelére 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Óriási küzdelemben tudta legyűrni a Békéscsaba-fakót a SZEOL - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=591094

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.