Sport

Labdarúgás: Makra Zsolt rutinja sokat érhet a SZEOL-nak

Labdarúgás: Makra Zsolt rutinja sokat érhet a SZEOL-nak

2015. november 4., szerda
Labdarúgás: Makra Zsolt rutinja sokat érhet a SZEOL-nak
SZS20150725_szeol_cegled_015_makra_zsolt

Mintegy két hónap után újra pályára lépett a SZEOL SC-ben a nyáron az együtteshez visszatérő Makra Zsolt. A védő sérülését követően fontos eleme lehet az immáron hat hete veretlen csapatnak.

A

Bölcske elleni

hétvégi mérkőzést megelőzően legutóbb a Kozármisleny elleni idegenbeli bajnokin, augusztus 29-én lépett pályára bajnokin a SZEOL SC-hez a nyáron visszaigazoló

Makra Zsolt

: a védő sérülés miatt volt kénytelen kihagyni ezt a két hónapot, a legutóbbi találkozón azonban bő tíz percet már a társak között tölthetett. „Nyolc hét után sikerült fényt deríteni a problémára és megoldani azt, egy ülőideg gyulladás keserítette meg a hétköznapjaimat, ezért nem tudtam játszani. Van egy műtött gerincem, ugyanolyan tüneteim voltak, mint hogyha gerincsérvem lenne, de hála istennek, nem ez volt a probléma, ez egy jó dolog, az viszont, ahogy az utóbbi nyolc hét alakult, az nem annyira. Lelkileg nagyon megviselt, egy sportoló edzeni szeret meg játszani. Szerettem volna én is segíteni a csapaton, de most jól megy a gárdának, így nehéz lesz visszakerülni” - mondta már nevetve a Dabas elleni mérkőzés bemelegítésénél megsérült Makra Zsolt a hétvégi visszatérést követően. Ahogy a védő fogalmazott, nem is várta, hogy megkapja a lehetőséget már a Bölcske ellen, hiszen csak egy hetet edzett a csapattal, de jól esett számára, hogy bizalmat szavaztak neki. "Másrészt ilyenkor az emberben fellobban újra a tűz, nagy erőt adott ahhoz, hogy az elkövetkezendő időben újra 100%-osan vethessem magam bele a munkába. 33 évem ellenére én is szeretném bebizonyítani, hogy helyem van a csapatban, és hogy tudok segíteni a célok elérésében” - fogalmazott portálunknak a rutinos játékos.

szeol_gyula14_gs_makra_zsolt

Nem sűrűn fordul elő, hogy megbontsák a középső védő kettőst egy futball meccs során, hacsak a kényszerűség nem szüli ezt a döntést, ezúttal viszont Makra Zsoltra csereként vártak megoldandó feladatok, ami egy középhátvéd életében nem feltétlenül könnyű. „Ritka az, hogy egy hátvédet cseréljenek, viszont annyira megörültem a lehetőségnek, hogy ezt át sem gondoltam. Próbáltam a feladatomra koncentrálni, mert kimondott feladattal küldött fel a pályára Ákos (

Tóth Ákos

, a SZEOL SC vezetőedzője – a szerk.). Sosem könnyű csereként beszállni egy meccsbe, de van már mögöttem annyi év, hogy egy ilyen feladatot meg tudjak oldani” - tette hozzá Makra Zsolt. Mindössze három forduló van hátra az NB III Közép csoportjának őszi küzdelmeiből, amit a szegediek remek pozícióból, a második helyről várhatnak, és tekintve, hogy három nyerhetőnek tűnő meccs vár rájuk (Budapest Honvéd II., Pénzügyőr, Békéscsaba II.), megvan az esély rá, hogy jó helyzetből várhassák majd a tavaszi folytatást. „Mind a három meccs egy külön történet lesz, én nem is gondolkodnék tovább a vasárnapi mérkőzésnél. Azt gondolom, nekünk ez a három meccs most az élet, mert ha ebből jól jövünk ki, akkor szép jövő elé nézhetünk, de nem szabad, hogy agyonnyomjon bennünket ez a teher, és ugyanúgy kell játszanunk, mint az előző hat meccsen. A csapatban az elvégzett edzésmunka minősége és mennyisége alapján benne van az, hogy ezt a három meccset is ugyanolyan színvonalon lehozza, mint az eddigieket. Nagyon pozitívan tekintek erre a következő három hétre, remélem, a szerencse is mellénk fog állni, úgy mint eddig, mert tettünk azért, hogy mellénk álljon. Először is az a legfontosabb, hogy vasárnap gyűjtsük be a három pontot” - tekintett az őszi szezon hajrájára a SZEOL védője. Makra Zsolt kifejtette: tisztában van azzal, hogy nincs 100%-os állapotban, de elmondása szerint lehet, hogy még 70%-osban sem, ugyanakkor minden edzésen arra törekszik, hogy ez a szám egyre magasabb legyen. "Egy nyolchetes kihagyást nem lehet két hét alatt eltüntetni, én azt gondolom, hogy 100%-os már csak a tavasszal leszek, de a rutinomra ezen a három meccsen még szükség lehet” - zárta az élvonalbeli rutinnal is rendelkező Makra Zsolt.

Sérülését követően újra pályára lépett a SZEOL-ban Makra Zsolt.http://szegedma.hu/?p=585859

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.