Sport

Labdarúgás: Baji duplájával nyert az Ásotthalom + FOTÓK

Labdarúgás: Baji duplájával nyert az Ásotthalom + FOTÓK

2015. november 7., szombat
Labdarúgás: Baji duplájával nyert az Ásotthalom + FOTÓK
fk_szeged-asotthalom22kf

A magabiztosan futballozó Ásotthalom visszavágott a tavalyi vereségekért az FK Szegednek.

Az előző szezonban mindkét egymás elleni mérkőzésüket az FK 1899 Szeged nyerte, így az Ásotthalom volt miért törlesztenie a szombat kora délutáni mérkőzésen. A meccs elején magához ragadta a kezdeményezést a homokháti együttes, amely leginkább a széleken próbált meg a szegedi védelem mögé kerülni, de sem

Baji

, sem

Mészáros

lehetősége után nem sikerült kihasználnia helyzetüket a vendégeknek. A diszkoszvetősök nehezen alakítottak ki lehetőséget, ráadásul nagyon gyorsan, mindössze öt perc alatt kétgólos hátrányba került

Tóth János

alakulata: előbb Baji Renátó egy remek csel után lőtt a bal alsóba, majd öt minutummal később

Vastag

távoli lövését csak kiütni tudta

Garamvölgyi

, amire lecsapott a vendégek tízese, és közelről a kapuba lőtt, 0-2. A félidő utolsó negyed órájában hiába próbálkozott az FK, nem sikerült a szépítés

Dóra Jánoséknak

, így nehéz második félidőre számíthattak. A szünet után nagy vehemenciával vetette bele magát a meccsbe az FK, de a korai kísérletek után sem sikerült a szépítés, az Ásotthalom pedig rutinosan és nagy önbizalommal játszott, elvétve hibáztak csak hátul a homokhátiak. A meccs utolsó negyedórájában az addigi feljebb tolt védekezését hátrébb húzta az Ásotthalom, ezt pedig igyekeztek is kihasználni a diszkoszvetősök, és egyre többször a kapujuk elé tudták szegezni ellenfelüket, de az átlövések sem voltak pontosak ezen a napon, miközben

Mészáros Zoltánék

sorra vezették a veszélyes kontrákat, azonban egyik csapat elképzelése sem vezetett eredményre a meccs végéig, így Baji Renátó első félidőben szerzett két találata három pontot jelentett csapatának. Ezzel az FK Szeged maradt tizedik a tabellán, és a következő fordulóban a Kistelek vendégeként javíthat, míg az Ásotthalom megőrizte második helyét a tabellán, a jövő héten pedig hazai környezetben játszhatja a homokháti derbit a Mórahalom ellen.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző
2015. november 7., 13.00
FK 1899 Szeged
Ásotthalmi TE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Szeles Ádám •* Asszisztens: Tihanyi Gábor, Szeri Tamás.
0
-
2

Csongrád megyei I. osztály, 13. forduló:

FK 1899 Szeged - Ásotthalmi TE 0 - 2 (0-2)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző. Vezette: Szeles Ádám (Tihanyi Gábor, Szeri Tamás).

FK 1899 Szeged:

Garamvölgyi - Heredea, Turján, Prontvai, Lajkó (Dóra T., 70'), Csuka (Király - a szünetben), Szalai, Szőcs, Tóth A. (Zsilák, 70'), Gyurkovics, Dóra J. (Makai, 70')

Vezetőedző:

Tóth János.

Ásotthalom:

Vasas - Grósz, Vastag, Somlyai, Mihalkó G., Balogh Á. (Bokányi, 88'), Mészáros (Kothencz L., 75'), Szabadi, Mihalkó M., Hatvani (Gajdacsi, 80'), Baji.

Vezetőedző:

Kószó László.

Gólszerzők:

Baji (24', 29')

Sárga lap:

Heredea (40'), Turján (67') ill. Vastag (65') Tóth János:

"A mérkőzés nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, rögtön az elejétől elvesztettük a párharcok nagy részét. Ez hiányzott talán a legjobban, hogy a pálya területén az egy-egy elleni párharcokat megnyerjük. Próbáltuk játszani a csapatjátékot, de sajnos a fontos párharcokat elvesztettük."

Kószó László:

"Úgy érzem, az első perctől kezdve a mi akaratunk érvényesült, a csapat elhitte, hogy tud nyerni Szegeden az FK Szeged vendégeként. Megérdemelten nyertük meg a mai meccset."

Online közvetítésünk

VÉGE
90'
Vége, hosszabbítás nélkül zárul a mérkőzés, amelyet a magabiztosan futballozó Ásotthalom nyer meg - ezzel továbbra is az élboly közvetlen tagja marad Kószó László legénysége.
88'
Ismét cserél az Ásotthalom: Balogh Ádámot Bokányi váltja a vendégeknél.
85'
Ez nagy lehetőség volt: Dóra Tamás előtt volt egy kis terület a tizenhatos előterében, a legurított labdát laposan lőtte kapura, de ez nem okozott gondot Vasasnak.
83'
Prontvai önfeláldozó becsúszása menti meg a szinte biztos góltól az FK-t: a szép kényszerítő végén középen érkezett Baji, de mire lövésre lendülő lába a labdát érné, már odaér Prontvai, nagyszerű mentés volt.
80'
Újabb ásotthalmi csere: Hatvani helyére Gajdacsi áll be.
80'
Bő tíz perc van még hátra: nincs benne a levegőben, hogy az FK akár egy pontot is itthon tudna tartani, bár mennek előre a kék-feketék, de az ásotthalmi védekezés szinte hibátlanul működik.
75'
Cserélnek a vendégek is: Mészárost hívja le a pályáról Kószó László, a továbbiakban Kothencz Levente a pályán.
73'
Szőcs mentett hatalmasat, Baji egy jó ütemű kiugratással lépett meg középen, majd keresztbe passzolt, de az érkező Mészáros elől Szőcs tisztázott szögletre.
70'
Hármas cserét eszközöl Tóth János: Lajkó, Tóth Attila és Dóra János hagyja el a pályát, helyettük Zsilák, Dóra Tamás és Makai érkezik a pályára.
67'
Turján és Heredea zár össze a meginduló Mihalkó Máté előtt a bal oldalon: előbbi sárgát kap a faultért.
65'
Az első vendég sárga Vastagé egy félpályánál elkövetett fault miatt.
64'
A jobb oldali szögletet a tizenhatos előterében érkező Mihalkó Gergőnek gurították vissza, akinek a lövését blokkolják, a felpattanó labdát azonban éles szögből egyből kapura húzza Mészáros, de ez túl rövid lett tőle.
60'
Az iramra nem lehet panasz, viszont a védelmek dominálnak a második félidő első negyedórájában: elvétve jutnak el a kapukig a támadások.
51'
Egy leshatárról való kiugratásra jött ki a kapujából Vasas, és az érkező Gyurkovics elöl az utolsó pillanatban rúgja el a labdát - majd lent marad a földön a kapus, de kisebb ápolás után folytatni tudja.
48'
Egy Turján-fejes nyitja a második játékrészt: a hulló falevélként csapódó labdája azonban a felső lécet is elkerüli.
46'
A szünetben egyet cserélt Tóth János: Csuka helyére Király Bence érkezett az FK-ba a második félidőre.
46'
Folytatódik a mérkőzés. Az ezúttal már az Ásotthalomban védő Vasas vastapsot kap a szegedi szurkolóktól - ebben a félidőben az FK tábora előtt fog védeni.
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: az Ásotthalom egyelőre jóval veszélyesebb, és a szünetben két góllal vezet a Molnár Zsozsi lelátó előtt.
40'
Heredeáé a meccs első sárgája, aki a meginduló Somylait rántotta le már az FK térfelén.
39'
Garamvölgyi véd ismét! Mészáros és Baji kényszerítője után utóbbi jobbról tört befele, majd élesen lőtt a rövid sarok felé, de ezt szögletre ütötte a diszkoszvetősök kapusa.
36'
A két gól óta nyugodtan játszik az Ásotthalom: bár az FK próbál gyors támadásokat vezetni, de egyelőre támadásban pontatlanabb ellenfelénél Tóth János alakulata.
29'
GÓÓÓÓL! Már kettővel vezet az Ásotthalom, Baji duplázik! Egy, az FK térfelének közepénél elvégzett szabadrúgás utáni felpasszt követően Vastag bújt ki két védő között, a tizenhatosról megeresztett lövésére bravúrral még odaért Garamvölgyi, de a kipattanót Baji két lépésről a kapuba pofozta, 0-2!
24'
GÓÓÓÓL! Vezet az Ásotthalom! Baji vett át remekül egy felívelést, majd egy bokacsel után a rövid alsóba lőtt tizenöt méterről, 0-1!
22'
Mészáros lő a kapuval szemben fordulásból, de éppen Garamvölgyi kezeiben köt ki a labda. Tóth János közben a túl sok eladott labdát kéri számon az övéin: való igaz, az elmúlt percekben többször is a saját térfelén vesztette el a labdát az FK Szeged.
17'
Mezőnyjáték az utóbbi percekben: az Ásotthalom főleg a bal oldalon próbál támadást vezetni és helyzetbe kerülni, de egyelőre ezekből nem sikerült megbontani a szegediek védelmét.
9'
Mészáros tornáztatja meg először Garamvölgyit: egy lövőcsel után befele cselezett jobbról, majd ballal a hosszú felsőt célozta meg, de résen volt az FK kapusa.
5'
Úh, Tóth Attila teljesen őrizetlenül maradt egy bal oldali szabadrúgás után a hosszún, de öt méterről éppen Vasas kezébe gurított - annyi vigasza lehet az FK játékosának, hogy ha berúgja, akkor sem adják meg a gólt, mert már lesen állt a partjelző szerint.
4'
Az első komolyabb lehetőség a vendégeké: Baji ugrott ki a balösszekötő helyéről, majd laposan centerezett, de Mihalkó Gergő nem ért oda a második hullámból.
1'
A hazaiak kezdték a meccset.
13:00 - Érkeznek a főszereplők: mindkét együttes a megszokott szerelésben, az FK kék-feketében, míg az Ásotthalom világoskék-fehér dresszben lép pályára. 12:52 - Köszöntjük olvasóinkat ezen a ködös és igen hideg novemberi kora délutánon: nem épp ideálisak a körülmények a mai derbihez, mindenesetre a csapatok már az utolsó bemelegítő gyakorlatokat végzik. A mérkőzés Szeles Ádám sípszavára 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Ezúttal sem vár könnyű feladat az FK 1899 Szegedre, amely az előző fordulóban Kiskundorozsmáról, a Szeged 2011 B otthonából hozott el egy pontot, emberhátrányban játszva, viszont remek formában utazhat a diszkoszvetősökhöz az Ásotthalom, Kószó László tanítványai hét találkozó óta nem találtak legyőzőre, legutóbbi és egyben egyetlen vereségüket az UTC vendégeként, szeptember ötödikén szenvedték el. Turján Györgyék célja az lehet a szombati mérkőzésen, hogy tovább kapaszkodjanak a középmezőny elejéhez, viszont a homokhátiak számára is roppant fontos a találkozó, hiszen a mögöttük álló Mórahalom és a Szeged 2011 B éppen egymás ellen lép pályára, így amennyiben nem gyűjtik be a három pontot, akár hátrébb is kerülhetnek a tabellán, már pedig a Felső Tisza parti stadionban senki nem mehet biztosra. A találkozó érdekessége, hogy Vasas Gábor az előző idényben még az FK kapuját őrizte, nyártól azonban már az ásotthalmi ketrecben áll. Mindkét együttes 1-1 eltiltottal is számolhat: a szegediektől a kiállított Barta Kristóf két meccset kénytelen kihagyni, míg a túloldalon Pálfi Árpád az ötödik sárgáját gyűjtötte be a múlt heti, Szentes elleni 1-0-s siker alkalmával.

FOCIFANOK! Mára két ÉLŐ közvetítéssel is készülünk számotokra, így ott leszünk az FK 1899 Szeged Ásotthalom elleni...

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.