Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: nem tudta borítani az esélyeket a Szeged-Grosics

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Labdarúgó Magyar Kupa - DVSC-TEVA - Szeged 2011

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a szünetre kétgólos hátrányba került a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Debrecen vendégeként, majd kihagyta helyzeteit, amit megbüntetett a hajdúsági együttes.

Az első meccsen elért 0-0 után egészen jó helyzetből várhatta a debreceni visszavágót a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amelyben ezúttal jóval kevesebb fiatal kapott szerepet.

A Debrecen dominanciájával kezdődött a mérkőzés, mintegy negyed óra alatt Castillion háromszor is fejelhetett, de egyik alkalommal sem találta el a kaput. A Loki főleg a szélen vezetett akciókat, és sorra ívelhette középre a labdákat, amiket ugyan többnyire hárítani tudott a Szeged-Grosics védelme, de a hazai nyomás végül a 28. percben érett góllá, amikor Bódi centerezését követően Farkas Márk igyekezett volna menteni, de térdéről Molnár F. Tamás kapujába pattant a labda, 1-0. A gól után sem változott a játék képe, a Debrecen jóval aktívabb volt támadásban, Germán Tamásék csak ritkán kerültek oda a debreceni kapu elé. A lehető legrosszabbkor, még éppen a félidő vége előtt megduplázta előnyét a hajdúsági együttes: megint egy szélről érkező beadás után Szécsi pofozta közelről a labdát a hálóba, így kétgólos hátrányban vonulhatott szünetre a Klausz-legénység.

A második félidőre kettős cserét eszközölt a Szeged-Grosics mestere, Szabó Péter és Geiger érkezett a pályára, és éppen ők ketten hagyták ki a két legnagyobb lehetőséget: előbb Germán beadása után Geiger fejese a felső lécen csattant, majd a félidő derekán Szabó Péter indult meg bátran a félpályánál, már Radosevicet is kicselezte, és az üres kapuba gurított, mégsem született gól, ugyanis Brkovic visszaért, és a gólvonalról kivágta a labdát. A szépítéssel nagy esély előtt állt volna a Szeged-Grosics, hiszen egy újabb találattal az idegenben lőtt két gólnak köszönhetően már a szegediek álltak volna továbbjutásra, azonban kimaradtak a ziccerek, ezt pedig végül öt perccel a lefújás előtt bosszulta meg a Debrecen, amikor a csereként beállt, a Debrecenhez nemrég visszatért korábbi gólkirály, Adamo Coulibaly indításával Horváth Zsolt lépett ki, és mattolta Molnár F. Tamást is, ezzel végleg eldöntve a továbbjutás kérdését, 3-0.

Megvoltak a gólszerzési lehetőségei a Szeged 2011-Grosics Akadémiának a Nagyerdei stadionban, de ezúttal a Debrecen pontosabb volt, és 3-0-s összesítéssel a legjobb nyolc csapat közé jutott a Magyar Kupában, míg a Szeged-Grosics búcsúzott a sorozattól. Oláh Lóránték legközelebb vasárnap 14.30-kor lépnek pályára, amikor is bajnokin fogadják a Szolnokot a gyulai Grosics Akadémián.

Debrecen, Nagyerdei stadion, 400 néző
2015. november 18., 13.00
Debreceni VSC
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Karakó Ferenc • asszisztens: Albert István, Szpisják Zsolt.
3
0

Labdarúgó Magyar Kupa, 4. forduló, 2. meccs:

Debreceni VSC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 3 – 0 (2-0)
Debrecen, Nagyerdei stadion, 400 néző. Vezette: Karakó Ferenc (Albert István, Szpisják Zsolt.)
Debrecen: Radosevic – Szatmári, Ferenczi, Lázár, Bereczki, Brkovic, Bódi (Berdó, 75′), Szécsi, Jovanovic (Szakály, 58′), Horváth Zs., Castillion (Coulibaly, 66′). Vezetőedző: Kondás Elemér.
Szeged-Grosics: Molnár F. – Zabari, Tóth G., Balogh M., Farkas, Berde (Szabó P. – a szünetben), Achim, Veselinov, Király, Germán (Kovács B., 58′), Oláh L. (Geiger – a szünetben) Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerző: Farkas M. (28′, öngól), Szécsi (44′), Horváth Zs. (84′)
Sárga lap: Király (62′)

Továbbjutott a Debrecen, 3-0-s összessítéssel

Kondás Elemér: “Az volt a cél, hogy továbbjussunk, ezt elértük. A szegedi meccsen ellenfelünk nem nagyon jött el a kapunkig, itt most több helyzete volt. Mi irányítottuk a játékot, a fiatalok is kaptak lehetőséget és olyan labdarúgók, akik sérülésből tértek vissza, mint például Lázár Pál. A legjobb nyolc között vagyunk, ennek örülök természetesen. Hiányérzetem mindössze azért van, mert annak ellenére, hogy öt védőztek a szegediek, sokszor bementünk mögéjük, de ott nem találtunk embereket.”

Klausz László: “Két különböző meccs alakult ki a párharc során. Hazai pályán sok fiatallal álltunk ki, jobban meg tudtuk szervezni a védelmet a szűkebb pályán, ezáltal egy sikeres 0-0-t elértünk. A Nagyerdei Stadion játéktere szélesebb, várható volt, hogy ellenfelünk a széleken meg tud bontani minket. Próbáltam rutinosabb játékosokat bevetni a stabilabb védekezés érdekében. A második játékrészben két gyors labdarúgót behoztunk, adódott is lehetőségünk, amiből ha bemegy egy, belelkesülhettünk volna, de egyértelmű, hogy a DVSC jobb csapat, gratulálok a továbbjutásához.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+2′
Vége, balszerencsés vereséget szenved a második félidőben jól és támadólag játszó Szeged-Grosics, amely ezzel búcsúzik a Magyar Kupától: volt két óriási lehetősége Klausz László együttesének a második félidőben, amelyik közül ha csak egy is bemegy, ki tudja, hogy alakult volna a mérkőzés.
90+1′
Kapufa! Horváth Zsolt majdnem visszaadta az iménti asszisztot Coulibalynak, de a csereként beállt csatár a felső lécre lőtt a lapos beadása után.
89′
Két perc hosszabbítást jelez Karakó játékvezető.
84′
Gól, végleg eldől a párharc: Coulibaly ezúttal az előkészítésben jeleskedik, annak ellenére, hogy folyamatosan támad a Szeged-Grosics, mégis a Debrecen jutott ziccerbe: Coulibaly szép labdát adott Horváth Zsoltnak, aki csupán Molnár Tamásra vezethette a labdát, és nem hibázott, a kapu közepébe lő, 3-0.
81′
Jelentősen feljavult a Szeged játéka a második félidőre: ugyanakkor egyelőre ennek még gólban mutatható eredménye nincsen.
75′
Kihasználja utolsó cserelehetőségét a Debrecen is: Bódi jön le, Berdó érkezik az utolsó negyed órára.
69′
Ezúttal egy szabadrúgás után veszélyeztet a Loki: Ferenczi 22 méterről lőtt kapura, de lökete a bal kapufa mellett ment el. Nagy kár az iménti két óriási Szeged-Grosics lehetőségért, hiszen egy gól után, a szépítéssel teljesen más hajrá várhatna a felekre.
66′
Érkezik a kétszeres gólkirály, beveti Adamo Coulibalyt Kondás Elemér, aki Castilliont váltja a Debrecenben.
64′
Ez is kimarad, óriási Szeged-Grosics-ziccer volt! Szabó Péter a félpályáról indult meg, majd kicselezte Radosevicet is, majd igazított még egyet, megcélozta az üresen álló kaput, ám a gólvonalra berohanó Brkovic kivágta a labdát, hatalmas lehetőség volt!
62′
A meccs első sárgája Király Patriké, aki a szegedi térfélen buktatta Lázárt.
58′
Mindkét együttes változtat: a hazaiaknál Jovanovicot kapja le Kondás Elemér, akinek a helyére Szakály érkezik, míg a Szeged-Grosics utolsó cserelehetőségét is kihasználja, a csapatkapitány Germán Tamás helyére Kovács Balázs áll be.
55′
Az első veszélyes szegedi lehetőség centik híján gólt is eredményezett! Szabó Péter indította Germánt, aki középre ívelte a labdát, az érkező Geiger magas ívű fejese pedig a felső kapufán csattan, és onnan vágódik az alapvonal mögé, de kár ezért!
50′
A kettős csere ellenére a forgatókönyv mégsem változott: Bereczki kétszer is a szegedi védelem bal oldalán indult meg, mindkétszer jól centerezett, ám egyik alkalommal a szegedi védők hárítottak, a másik esetnél Castillion találta el rosszul a labdát.
46′
A szünetben kettős cserél próbál frissíteni Klausz László: Berde és Oláh Lóránt nem jön ki a folytatásra, helyükre Szabó Péter és Geiger Norbert érkezik.
46′
Folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

45′
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: egyelőre támadásban nem nyújt sokat a Szeged-Grosics, és a kétgólos hátrány már komolynak tekinthető, így a bravúrhoz jóval több kellene majd a második félidőben.
44′
Gól, 2-0-ra vezet a Debrecen. Bár ez soha nem jön jókor, de ez a lehető legrosszabbkor érkezett, még a félidő előtt megduplázza előnyét a Loki: Bereczki verte meg a szegedi védelem bal oldalát, beadása után a labda elcsúszott a kivetődő Molnár keze mellett, az érkező Szécsi pedig három méterről a kapuba passzolt, 2-0.
40′
Megint egy veszélyes szöglet a hazaiaktól: Bódi beívelésére Brkovic érkezett, akinek a csúsztatása a jobb kapufa mellett hagyja el a pályát.
37′
Egyelőre nincs változás a játékot illetően: a Debrecen dominál, a Szeged-Grosics pedig eddig nem tudott kialakítani veszélyes helyzetet.
34′
Castillion ezúttal önmagának próbálja meg kialakítani a helyzetet: addig kevergetett a 16-oson belül, míg öt méterről lőhetett, de nem találta el jól a labdát, így ez sem fog kaput.
28′
Gól, vezet a Debrecen! Ez a középre ívelés már eredménnyel jár a Debrecennél, Bódi jobb oldali beadása után a labda a menteni igyekvő Farkas Márk térdéről a hálóba pattant, 1-0 – most nem volt szerencséje a Szeged-Grosicsnak.
22′
Továbbra is támad a Debrecen: sorra jönnek az oldalról belőtt labdák, de egyelőre a szegedi védelem ezeket rendre hatástalanítja.
18′
Bódi ezúttal nem ível, hanem kapura lő: ez azonban nem okoz nagy gondot Molnárnak.
15′
Újabb veszélyes debreceni beadás, ezúttal Horváth Zsolt ívelt középre, Castillion újabb fejese azonban ismét nem talált kaput, a bal kapufa mellé fejelt.
14′
Marad a Debrecen dominanciája a mezőnyben: Ferenczi újabb centerezését röviden fejeli ki a szegedi védelem, Szécsi egy átvétel után azonban gyengén küldi kapura a labdát, így magabiztosan hárít Molnár F. Tamás.
10′
A meccs eddigi legnagyobb helyzetét hagyja ki Castillion: Jovanovic indítja Lázárt a jobb szélen, akinek beadása után senkitől sem zavartatva fejelhetett Castillion, nyolc méteres fejese azonban nem talált kaput, ezúttal mellé fejelt a debreceni csatár.
6′
Marad támadásban a Debrecen: újabb szögleteket végezhetett el Kondás Elemér együttese, Bódi beíveléseit azonban ha nehezen is, de hárította a szegedi védelem.
2′
Rögtön támadólag lép fel a Debrecen, ennek köszönhetően két szögletet is elvégezhet a Loki: a második után pedig kevéssel fejel fölé Castillion, az első komolyabb lehetőség a hazaiaké.
1′
Valamivel hamarabb kezdődött a mérkőzés, amit a Debrecen kezdett. A Szeged-Grosics kék felsőben, fekete nadrágban lép pályára.

12:51 – Ezúttal a Debrecen is egy erősebb kezdővel lép pályára, a Lokiban kezd többek között a válogatottnál is számba vett Bódi, a kispadon pedig ott van a nemrég a klubhoz visszatért korábbi kétszeres gólkirály, Adamo Coulibaly.

12:44 – Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged-Grosics debreceni fellépése. Ahogy Klausz László a mérkőzés előtt is elmondta, az odavágóval ellentétben ezúttal kevesebb szerepet kapnak a fiatalok – jóformán a sztenderd kezdővel áll fel a szegedi együttes.

A mérkőzés Karakó Ferenc sípszavára 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Nem sikerült, a Debrecen jutott a legjobb nyolc közé!http://szegedma.hu/?p=589859

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 18.

Sport

Végleges a Pick Szeged BL-menetrendje

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Február 16-án jön a PSG.

Tovább olvasom

Sport

Walesi vereségével pótselejtezőre kényszerül a magyar válogatott

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Pénteken sorsolnak.

Tovább olvasom

Sport

Szegedi szakembert neveztek ki a junior válogatott élére

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A női vízilabdázók három vezetőedzővel folytatják.

Tovább olvasom

Aktuál